Skip to main content

ΕΚΘ για Black Friday: Ξενόφερτη μόδα σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα

Καλεί στη διεξαγωγή όλων των απαραίτητων ελέγχων για τη διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων και στην απόδοση τιμωριών στους παραβάτες.

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης για την Black Friday, κάνοντας λόγο για ξενόφερτη μόδα και εργαζόμενους που καλούνται να εργαστούν βάρβαρες ώρες.

Καλεί μάλιστα στη συμμόρφωση των καταστημάτων στους νόμους, καθώς και στη διεξαγωγή όλων των απαραίτητων ελέγχων για τη διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΕΚΘ:

Τα τελευταία χρόνια παρακολουθούμε τη ξενόφερτη μόδα της λεγόμενης  "Black Friday", δηλαδή της "Μαύρης Παρασκευής" που έχει έρθει από τις ΗΠΑ, να γίνεται μόδα και στην αγορά της Θεσσαλονίκης, με πολίτες να σχηματίζουν ουρές από τα ξημερώματα, έξω από πολυκαταστήματα και τους εργαζόμενους να καλούνται να εργαστούν βάρβαρες ώρες, πέραν του ωραρίου τους και σε συνθήκες που θυμίζουν εργασιακό μεσαίωνα.

Οι καταστηματάρχες και κυρίως εκείνοι των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών θα πρέπει όταν υιοθετούν τις τάσεις της μόδας που είναι προς το συμφέρον τους, να συμμορφώνονται και με τους νόμους που προστατεύουν τους εργαζόμενους και να μην τους μετατρέπουν, με τις κατά καιρούς πρακτικές τους, σε εξιλαστήρια θύματα του κέρδους τους.

Το Ε.Κ.Θ. απέστειλε επιστολή στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας Θεσσαλονίκης ζητώντας να προχωρήσει στους απαραίτητους ελέγχους την ερχόμενη Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, που έχει ορισθεί για την αγορά ως ημέρα "Black Friday" και να διασφαλισθεί η τήρηση των εργασιακών σχέσεων και ωραρίων, αποδίδοντας παραδειγματικές τιμωρίες στους παραβάτες.