Skip to main content

Εκτεταμένες διακοπές νερού σε περιοχές της Θεσσαλονίκης λόγω βλάβης

Βλάβη από φωτιά στο αντλιοστάσιο Ν. Ιωνίας - Χωρίς νερό θα μείνει αρχικά το Ωραιόκαστρο, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες περιοχές - Τι λέει η ΕΥΑΘ

Σοβαρά προβλήματα υδροδότησης θα εμφανιστούν αρχικά στο Ωραιόκαστρο, λόγω μεγάλης ηλεκτρολογικής βλάβης στο αντλιοστάσιο Ν. Ιωνίας, στα Διαβατά, που τροφοδοτεί το πολεοδομικό συγκρότημα με νερό από την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε η ΕΥΑΘ.

Η βλάβη προήλθε από πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, σε μετασχηματιστή του συγκεκριμένου αντλιοστάσιου, την οποία έθεσε γρήγορα σε έλεγχο η Πυροσβεστική (δείτε εδώ).

Προβλήματα θα εμφανιστούν σταδιακά και σε άλλες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, ενώ, σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, στη διάρκεια της ημέρας θα ακολουθήσουν νεότερες ανακοινώσεις.

Προς το παρόν, ο Διευθυντής Εγκαταστάσεων και Δικτύου Ύδρευσης της ΕΥΑΘ, Λάζαρος Καμπουρίδης, ενημερώνει ότι έχουν καεί τρεις μετασχηματιστές ενώ οι τεχνικοί προσπαθούν να θέσουν σε λειτουργία τον τέταρτο μετασχηματιστή ο οποίος δεν έχει καεί. 

«Αν σκεφτείτε ότι κανονικά στο αντιλιοστάσιο λειτουργεί μιάμιση αντλία, μόλις αποκατασταθεί η βλάβη, θα λειτουργεί η μία» δήλωσε στη Voria.gr ο κ. Καμπουρίδης, διευκρινίζοντας ότι η βλάβη θα έχει αποκασταθεί αργά το απόγευμα.