Skip to main content

Εκτεταμένα επεισόδια με τραυματίες πριν τον τελικό Κυπέλου

Συνολικά έντεκα άτομα τραυματιστηκαν στο κεφάλι ενώ υπάρχει και ένας σοβαρά χτυπημένος στον πνευμονοθώρακα, πιθανώς από κατσαβίδι.

Εκρηκτικό ήταν το κλίμα στον Βόλο με επεισόδια εντός και εκτός γηπέδου, για αρκετές ώρες, πριν την έναρξη του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

Όλα ξεκίνησαν όταν μερίδα οπαδών της ΑΕΚ επιχείρησε να σπάσει τον κλοιό της Αστυνομίας και να εισέλθει χωρίς εισιτήριο στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Η κίνηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων.

Κατά τα επεισόδια έγινε χρήση δακρυγόνων και φωτοβολίδων κρότου-λάμψης, ενώ ξεκίνησε, μέσα σε μια αποπνικτική ατμόσφαιρα, κυνηγητό στους γύρω δρόμους και πετροπόλεμος.

Λίγο αργότερα, οι οπαδοί του «Δικεφάλου του Βορρά» προσπάθησαν να εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρου του γηπέδου με αποτέλεσμα οι δυνάμεις των ΜΑΤ να τους απωθήσουν.

Ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο σχεδόν δύο ώρες πριν από την έναρξη του τελικού κυπέλλου.

Οι οπαδοί των δύο φιναλίστ ήρθαν στα χέρια στην αερογέφυρα του γηπέδου ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ προσπάθησαν να επιβάλλουν την τάξη δεχόμενοι τα πυρά των χούλιγκαν. Λίγο πριν τις 20.00 το βράδυ τα πνεύματα ηρέμησαν.

Εν τω μεταξύ, εξαιτίας των επεισοδίων, δημιουργήθηκε χάος στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου από τους τραυματίες.

Συνολικά έντεκα άτομα τραυματιστηκαν στο κεφάλι ενώ υπάρχει και ένας σοβαρά χτυπημένος στον πνευμονοθώρακα, πιθανώς από κατσαβίδι. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ένας αστυνομικός.

Όπως δήλωσε στο «e-Volos.gr», ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Ματθαίος Δραμητινός, το Νοσοκομείο βρίσκεται στην μέγιστη δυνατή ετοιμότητα, αφού όλες οι βάρδιες κλήθηκαν εσπευσμένα και τα χειρουργεία βρίσκονται σε κατάσταση να δεχθούν άμεσα κόσμο αν παραστεί ανάγκη. Το ΕΚΑΒ βρίσκεται ολόκληρη την ημέρα σε κόκκινο συναγερμό.