Skip to main content

To παίρνει πάνω του ο Τσίπρας: Στο Παρίσι για πολιτική συμφωνία

Ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Ολάντ, σε μια προσπάθεια να βρεθεί πολιτική λύση στη διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς.

Για το Παρίσι αναχωρεί εκτάκτως την Τετάρτη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε μια προσπάθεια να βρεθεί πολιτική λύση στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, μετά τη διακοπή των διαβουλεύσεων.

Ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στις 7 το απόγευμα στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων, μετά την ανακοίνωση από τους υπουργούς Εργασίας, Οικονομίας και Οικονομικών ότι μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα καταθέσουν στη Βουλή δύο νομοσχέδια (φορολογικό και ασφαλιστικό), χωρίς να έχει υπάρξει η τελική συμφωνία με τους δανειστές.

Την Πέμπτη στις 12 μ.μ. ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο γεύμα εργασίας με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

Στη συνέχεια, θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου στις 7 μ.μ. να συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε προγραμματισμένο δείπνο εργασίας με ανώτατα στελέχη του Ιδρύματος Άξελ Σπρίνγκερ με θέμα την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Λόγω του ξαφνικού ταξιδιού του πρωθυπουργού αναβάλλεται η αυριανή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ.