Skip to main content

Έκτακτο ραντεβού Δραγασάκη με Ντράγκι για ανάσα ρευστότητας

Μπαράζ επαφών Δραγασάκη, Τσακαλώτου, Βρουφάκη με Ευρωπαίους αξιωματούχους. Στο επίκεντρο η ρευστότητα και η αύξηση του ορίου των εντόκων.

Μπαράζ συναντήσεων με Ευρωπαίους αξιωματοούχους θα έχουν αύριο ο  αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, λίγες ημέρες πριν το προγραμματισμένο και κρίσιμο για τη χώρα μας Eurogroup.

Όπως έγινε γνωστό από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Δραγασάκης θα συναντηθεί αύριο στην Φρανκφούρτη με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Μάριο Ντράγκι.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 17:30, ενώ σε αυτή θα παρευρεθεί και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, θα βρίσκεται στο Παρίσι όπου θα συναντηθεί με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

Το ραντεβού των δύο αντρών έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 9 το πρωί, ενώ στη συνέχεια ο κ. Βαρουφάκης θα μεταβεί στις Βρυξέλες όπου θα συναντηθεί στις 14:30 με τον επίτροπο οικονομικών υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί.

Στόχος των επαφών είναι να ξεπεραστούν τα τελευταία εμπόδια που έχουν εμφανιστεί στις διαπραγματεύσεις, με αιχμή των αιτημάτων της ελληνικής πλευράς προς τον Μάριο Ντράγκι την αύξηση του ορίου έκδοσης των εντόκων γραμματίων που θα δώσει βαθιά ανάσα ρευστότητας στην ελληνική οικονομία.