Skip to main content

Εκτακτο μίνι υπουργικό στο Μαξίμου για Σκοπιανό και οικονομία

Ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του θα αποφασίσουν τα επόμενα βήματα στη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια για την εξεύρεση μιας συμβιβαστικής λύσης.

«Μίνι» υπουργικό συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί στις 15:00 το μεσημέρι της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου δύο εικοσιτετράωρα μετά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Σκοπιανού ομόλογού Ζόραν Ζάεφ του στο Νταβός για το όνομα των Σκοπίων. Στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του θα αποφασίσουν τα επόμενα βήματα στη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια για την εξεύρεση μιας συμβιβαστικής λύσης στο ζήτημα του ονόματος.

Στη σύσκεψη που θα γίνει το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον κ. Τσίπρα θα λάβουν μέρος ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Γιώργος Κατρούγκαλος και οι υφυπουργοί Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ.

Το πρωί της Παρασκευής, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο τον οποίο και ενημέρωσε για το ταξίδι του στο Νταβός και τις εξελίξεις στα μέτωπα της οικονομίας και ονοματολογικού, μεταδίδει το protothema.gr.

Σύμφωνα πληροφορίες πριν τη σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών ή το αργότερο μέχρι αύριο, Σάββατο, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο.