Skip to main content

Έκτακτη συνάντηση τραπεζιτών-Παπακωνσταντίνου σήμερα...

Μετά τη συνάντηση της Κυριακής του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου με τους τραπεζίτες σήμερα είναι η σειρά του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου να δει από κοντά το προεδρείο της Ελληνικής Έ
Μετά τη συνάντηση της Κυριακής του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου με τους τραπεζίτες, σήμερα είναι η σειρά του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου να δει από κοντά το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Υπό τη σκιά των σκληρών δηλώσεων της κ. Κατσέλη αλλά και μέσα σε ένα κλίμα έντονης έλλειψης ρευστότητας που γίνεται ολοένα και πιο έντονο στην αγορά, ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης συναντάται το απόγευμα με τους τραπεζίτες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βασικό αντικείμενο της συζήτησης θα είναι η αναζήτηση τρόπων απεγκλωβισμού ρευστότητας, έτσι ώστε να αποκατασταθεί μια ομαλή ροή στην αγορά, από πλευράς δανείων, που πλέον έχουν παγώσει. Η εκτίμηση που γίνεται, πάντως, από πλευράς τραπεζιτών είναι ότι λόγω της κρίσης και βοηθούσης και κατάστασης που προκάλεσε η ψήφιση των τελευταίων νομοσχεδίων από το υπουργείο Οικονομίας, φέτος θα οδεύσουμε σε μηδενική αύξηση της πιστωτικής επέκτασης. Με ό,τι κάτι τέτοιο μπορεί να συνεπάγεται.