Skip to main content

Έκτακτη σύσκεψη στον δήμο Θεσσαλονίκης ενόψει κακοκαιρίας

Στόχος της σύσκεψης είναι αυτή τη φορά ο δήμος να είναι πανέτοιμος ώστε να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα που μπορεί να φέρει το νέο κύμα ψύχους.

Εκτάκτως συγκλήθηκε απόψε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Θεσσαλονίκης, το οποίο συνεδριάζει σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης για ζητήματα Πολιτικής προστασίας, ενόψει ενδεχόμενης κακοκαιρίας στην πόλη.

Στη συνεδρίαση, που βρίσκετασι σε εξέλιξη, συμμετέχουν ο πρέοδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, o Δημήτρης Κούβελας εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης, ο γενικός γραμματέας του δήμου και υπεύθυνος της πολιτικής προστασίας Θωμάς Ψαρράς καθώς και οι αρμόδιοι γενικοί διευθυντές. Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης απουσιάζει λόγω ασθενείας.

Στη συνεδρίαση έχουν κληθεί επίσης η περιφέρεια, η πυροσβεστική, η αστυνομία, ο στρατός, ο ΟΑΣΘ, εθελοντές καθώς και όλοι οι φόρεις που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση καταστάσεων που αφορούν την πολιτική προστασία.

Στόχος της σύσκεψης είναι αυτή τη φορά ο δήμος Θεσσαλονίκης να είναι πανέτοιμος ώστε να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα που μπορεί να φέρει το νέο κύμα κακοκαιρίας.

Νωρίτερα ο δήμος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι έχει τοποθετήσει σάκους με αλάτι αποχιονισμού σε 121 σημεία, από τα 59 που είχαν μοιραστεί πριν το πρώτο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, την προηγούμενη εβδομάδα.

Για τον χάρτη και τα σημεία με τους σάκους με το αλάτι, δείτε εδώ.