Skip to main content

Έκτακτη ΓΣ της Ηellenic Seaways ζητούν οι Μινωικές Γραμμές

Η γνωστή ναυτιλιακή εταιρεία καλεί παράλληλα την Τράπεζα Πειραιώς, σημαντικό μέτοχό της ούτως ώστε να στηρίξει το αίτημά της

Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ηellenic Seaways ζητεί η ναυτιλιακή εταιρεία «Μινωικές Γραμμές», ενώ καλεί την Τράπεζα Πειραιώς, σημαντικό μέτοχο της, να στηρίξει το αίτημά της.

Η εταιρεία «Μινωικές Γραμμές», που κατέχει το 48,53% των μετοχών της Ηellenic Seaways (HSW), με σημερινή της ανακοίνωση, αναφέρει ότι υπέβαλε σχετικό αίτημα στο διοικητικό συμβούλιο της HSW και ότι ζητεί τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης για τα εξής θέματα:

-Την πώληση του πλοίου «HIGHSPEED 6» χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση της εταιρείας και τον δικαιολογητικό λόγο της πώλησής του και της απόσυρσής του από την εκμετάλλευση κερδοφόρων ακτοπλοϊκών γραμμών.

-Την απραξία της εκτελεστικής διοίκησης για τον έλεγχο και κατανομή ευθυνών και τη λήψη αναγκαίων δικαστικών μέτρων για υπερβάσεις μετασκευών πλοίων.

-Την αξιολόγηση και τις εξηγήσεις της για τα πραγματικά αποτελέσματα της HSW μετά την τελευταία τακτική συνέλευση.

Σύμφωνα με ναυτιλιακούς κύκλους, ο εκπρόσωπος της διοίκησης των «Μινωικών Γραμμών» όταν συγκληθεί η γενική συνέλευση των μετόχων της HSW, δεν αποκλείεται να ζητήσει αλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

Η εταιρεία «Μινωικές Γραμμές» επισημαίνει, τέλος, ότι «η εκτελεστική διοίκηση τής Ηellenic Seaways προχώρησε σε αγορές και πωλήσεις πλοίων που στερούνται στρατηγικού πλάνου, καθώς και σε εκτεταμένες μετασκευές τους, ενίοτε κατά παραβατική υπέρβαση του κόστους προϋπολογισμού τους, ενέργειες που οδήγησαν την εταιρεία σε υψηλές ταμιακές εκροές».