Skip to main content

Έκτακτη ενίσχυση διεκδικούν οι εργαζόμενοι στην «ΑΜΑΣΑ»

Άμεση καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 2000 ευρώ ανά άτομο, για τους εργαζομένους στην εταιρία κατεψυγμένων ψαριών «ΑΜΑΣΑ», ζητά το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισι
Άμεση καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 2.000 ευρώ ανά άτομο, για τους εργαζομένους στην εταιρία κατεψυγμένων ψαριών «ΑΜΑΣΑ», ζητά το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων κεντρικής Μακεδονίας, με επιστολή προς το διοικητή του ΟΑΕΔ.

Οι εργαζόμενοι στην εταιρία, η οποία εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τα μέσα Ιουνίου 2009, διότι, όπως έχουν καταγγείλει, παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες.

Σύμφωνα με την επιστολή, που κοινοποιείται μεταξύ άλλων στον υπουργό Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδο, και τον αρμόδιο υφυπουργό, Γιώργο Κουτρουμάνη, το αίτημα της καταβολής των 2.000 ευρώ είχε τεθεί υπόψη τους, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους με αντιπροσωπεία του σωματείου, τον περασμένο Οκτώβριο. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι δεν έλαβαν κάποια απάντηση για το αίτημά τους.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει το σωματείο, πριν από περίπου έναν μήνα, ο κ. Κουτρουμάνης κάλεσε όλους τους εργαζομένους, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, να καταθέσουν σχετικές αιτήσεις στις τοπικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ. Όταν, όμως, οι εργαζόμενοι στην «ΑΜΑΣΑ» απευθύνθηκαν σε τρεις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ στη Θεσσαλονίκη, έλαβαν την απάντηση ότι δε γνωρίζουν κάτι για το θέμα.