Skip to main content

Έκτακτα μέτρα για την οδική ασφάλεια λαμβάνει η Περιφέρεια Αττικής

Μέτρα για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και για την ελαχιστοποίηση των ατυχημάτων στα αστικά κέντρα, έλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής

Μέτρα για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και για την ελαχιστοποίηση των ατυχημάτων στα αστικά κέντρα, έλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Καραμέρος, κατά τη διάρκεια σχετικής σύσκεψης.

Μεταξύ των μέτρων περιλαμβάνεται η αναρρύθμιση των φωτεινών σηματοδοτών στο ρεύμα προς Αθήνα, ώστε να μην διευκολύνεται η ανάπτυξη υψηλών ταχυτήτων, η τοποθέτηση εγκάρσιων ανακλαστικών λωρίδων (ακουστικές ταινίες) σε τρία διαφορετικά σημεία και σε ικανή απόσταση πριν τις επικίνδυνες στροφές, η αντιμετώπιση πιθανής ολισθηρότητας του εδάφους και η έναρξη ενημερωτικής εκστρατείας για τους κινδύνους που κρύβει η οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα στις μεγάλες.

Αφορμή της σύσκεψης στην οποία μετείχε ο διοικητής Τροχαίας Κηφισιάς Ιωάννης Δημητρακόπουλος, στελέχη των διευθύνσεων της γενικής γραμματείας Δημοσίων Έργων και της περιφέρειας, αποτέλεσαν τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν στις 3 Μαρτίου και στις 21 Σεπτεμβρίου τα ξημερώματα επί της Λεωφόρου Κηφισίας, λόγω υπερβολικής ταχύτητας, τα οποία στοίχισαν τη ζωή σε τρεις νέους.

Η περιφέρεια Αττικής, σημείωσε ο κ. Καραμέρος, εκφράζει πρωτίστως τη βαθύτατη οδύνη στις οικογένειές τους και βεβαιώνει ότι δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα ασφαλείας. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, έχει προχωρήσει σε δράσεις όπως είναι: Η αποξήλωση των γιγαντιαίων διαφημιστικών πινακίδων κατά μήκος του οδικού άξονα της Λεωφόρου Κηφισίας, συνεργαζόμενη μάλιστα στενά με φορείς που ενεργοποιούνται στο ζήτημα της οδικής ασφάλειας.

Μάλιστα, ενέταξε το 2015 ποσό στον προϋπολογισμό της για τη δημιουργία ηλεκτρονικού κέντρου αναφορών προβλημάτων στο οδικό δίκτυο με σκοπό την πιο γρήγορη επίλυσή τους σε συνεργασία με τον σύλλογο SOS τροχαία εγκλήματα.

Επίσης, η περιφέρεια έχει προχωρήσει σε αυτοψίες και παρεμβάσεις πριν και μετά τα δυστυχήματα στο σημείο ενισχύοντας την οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, διατηρώντας σε καλό επίπεδο το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, συντηρώντας το οδόστρωμα και ελέγχοντας την κλίση του.