Skip to main content

Έκρηξη βόμβας σε υποκατάστημα της Eurobank στην Αθήνα

Η έκρηξη έχει προκαλέσει ζημιές στην τράπεζα και τα γύρω κτήρια - Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην ιστοσελίδα «Ζούγκλα».

Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στο κατάστημα της τράπεζας Eurobank στην οδό Σανταρόζα 7 στο κέντρο της Αθήνας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Νωρίτερα, στις 22.05, άγνωστος είχε τηλεφωνήσει στην ιστοσελίδα «Ζούγκλα» και είχε ανακοινώσει πως είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στο συγκεκριμένο κατάστημα της Eurobank, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 35 λεπτά.

Η αστυνομία απέκλεισε έγκαιρα το τετράγωνο, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Σταδίου από την διασταύρωσή της με την οδό Αιόλου, και στην οδό Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Χαριλάου Τρικούπη.

Στο σημείο μετέβη κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, που διαπίστωσε ότι στην είσοδο της τράπεζας υπήρχε μία τσάντα. Στο χρόνο που είχε δώσει ο άγνωστος που έκανε το προειδοποιητικό τηλεφώνημα, σημειώθηκε η έκρηξη, η οποία, σύμφωνα με τις πρώτες διαπιστώσεις, έχει προκαλέσει ζημιές στην τράπεζα και στα γύρω κτήρια.

Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη, ενώ γίνεται έρευνα από την Αστυνομία.

 

Φωτογραφία αρχείου