Skip to main content

Έκρηξη κοντά στη συγκέντρωση της ΝΔ

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Η εκρηκτική ύλη είχε τοποθετηθεί σε κάδο απορριμμάτων. Οι δράστες είχαν προειδοποιήσει τηλεοπτικό σταθμό και εφημερίδα για το χτύπημα.
Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη λίγο μετά τις 8 το βράδυ σε κάδο απορριμμάτων στην οδό Γκιλφόρδου 6 και Πατησίων, κοντά στο Πεδίον του Άρεως, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας.

Λίγη ώρα νωρίτερα άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και στον τηλεοπτικό σταθμό «ALTER» και είπε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα στην οδό Γκιλφόρδου 6 επισημαίνοντας ότι δεν είναι φάρσα.

Ωστόσο η έκρηξη έγινε νωρίτερα αλλά ήταν μικρής ισχύος και δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ έσπασε μόνο ένα τζάμι διπλανού καταστήματος.

Όπως διαπιστώθηκε, οι δράστες έβαλαν τον εκρηκτικό μηχανισμό μέσα στον κάδο απορριμμάτων με αποτέλεσμα από το ωστικό κύμα της έκρηξης να ακουστεί εκκωφαντικά ο ήχος της έκρηξης χωρίς όμως να υπάρξουν συνέπειες.

Στο σημείο βρίσκονται αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και πυροτεχνουργοί που ερευνούν το χώρο για να διαπιστωθεί το είδος του εκρηκτικού μηχανισμού.