Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη εκπαιδευτικού για ασέλγεια σε 6χρονες μαθήτριες

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο επέβαλε ποινή κάθειρξης 9 ετών σε 42χρονο καθηγητή μουσικής που κρίθηκε ένοχος για ασέλγεια εις βάρος δυο 6χρονων μαθητριών.

Κάθειρξη εννέα ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο σ' έναν 42χρονο καθηγητή μουσικής που κρίθηκε ένοχος για ασέλγεια εις βάρος δύο 6χρονων μαθητριών του, μέσα σε τάξη δημοτικού σχολείου, το 2009. Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί με 14ετή κάθειρξη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκη.

Ο κατηγορούμενος κάθισε στο εδώλιο του ΜΟΕ με την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου από εκπαιδευτικό (τετελεσμένη και σε απόπειρα). Μετά την καταδίκη του επέστρεψε στη φυλακή για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του καθώς είναι έγκλειστος από το 2011.

Στην απολογία του μίλησε για παρεξήγηση, ισχυριζόμενος ότι οι γονείς των ανήλικων θυμάτων του έκαναν μήνυση για να διεκδικήσουν αποζημίωση. "Μπορεί να τα είχα χαϊδέψει (τα παιδιά) και να τα είχα ακουμπήσει στο παντελόνι μου αλλά όχι στα κρυφά- σε κλειστές αίθουσες, όχι με πρόθεση" ανέφερε ενώπιον δικαστών και ενόρκων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος υπηρετούσε ως ωρομίσθιος καθηγητής μουσικής σε δημοτικό σχολείο, στο Εύοσμο Θεσσαλονίκης, όταν τελέστηκαν τα αδικήματα.

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος μουσικής είχε στήσει ένα "εκπαιδευτικό παιχνίδι" που ονόμαζε "μαγεμένη νεράιδα": Έβαζε κάτω από την έδρα  τα παιδιά, με κλειστά μάτια και προωθούσε το κεφάλι τους στα γεννητικά του όργανα. Οι υπόλοιποι μαθητές της τάξης ήταν υποχρεωμένοι να κάθονται στα θρανία τους, έχοντας επίσης κλειστά τα μάτια τους για να μην βλέπουν.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η μία από τις δύο 6χρονες  μαθήτριες, που δήλωσαν θύματα, περιέγραψε τα πάντα στη μητέρα της. Στη συνέχεια ενημερώθηκε η αστυνομία που συνέλαβε τον  εκπαιδευτικό.