Skip to main content

EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2018: Πλησιάζει ο καιρός του Εθνικού μας αγώνα

Κεντρικό μέλημα της Οργανωτικής Επιτροπής η διασφάλιση ότι ο ελληνικός αγώνας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ θα είναι αντάξιος της ιστορίας του

του Νίκου Χριστόπουλου

Με νέα ταυτότητα, με την προσθήκη και τρίτης ημέρας και με σημαντικές αναβαθμίσεις στο σχεδιασμό του, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018 παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ο ελληνικός αγώνας, 3ος γύρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ (ERC), θα διεξαχθεί στις 1-3 Ιουνίου 2018.

Είναι ο τρίτος χρόνος μετά την επιστροφή του αγώνα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στην πόλη της Λαμίας, σε ορισμένα από τα κλασσικά «ακροπολικά» χώματα - ενώ φέτος θα υπάρξουν και δύο ακόμα μεγάλες αναβιώσεις: της εκκίνησης κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, και της Υπερειδικής Διαδρομής στον Ιππόδρομο Μαρκόπουλου.

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018, επιπλέον, έχει και φέτος τη σημαντική συνεισφορά των Δήμων τους οποίους διασχίζει -Θήβας, Μώλου-Αγ.Κωνσταντίνου, Δελφών, Μακρακώμης και Αμφίκλειας-Ελάτειας-, που απέδειξαν για άλλη μια φορά τη θέρμη με την οποία η περιοχή και η τοπική αυτοδιοίκηση περιβάλλει τον συγκεκριμένο αγώνα. Και συμβολίζουν, επιπλέον, με τη στήριξή τους, την αγάπη των τοπικών κοινωνιών για το Ράλλυ Ακρόπολις - του οποίου αμέτρητες «χρυσές σελίδες» έχουν γραφτεί στη συγκεκριμένη περιοχή.

Στην εισήγησή του, ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα, Δημήτρης Μιχελακάκης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην τοπική αυτοδιοίκηση και στον χορηγό ονομασίας του αγώνα, ΕΚΟ, που συνέβαλλαν τα μέγιστα στην προσπάθεια της Ομοσπονδίας να εξασφαλίσει το παρόν, αλλά και το μέλλον, του σημαντικότερου διεθνούς αγώνα του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού. Και, επιπλέον, επεσήμανε την ανάγκη να τηρηθούν από όλες τις πλευρές όλες οι προδιαγραφές ασφαλείας, ώστε να διασκεδάσουν όλοι όσοι βρεθούν και φέτος στο βουνό.



Ο Νίκος Μανώλης, Αλυτάρχης του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018, στη συνέχεια της συνέντευξης Τύπου, παρουσίασε τις αναλυτικές πληροφορίες του αγώνα. Μετά την τελετή εκκίνησης στην Ακρόπολη στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής 1/6, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα διεξαχθεί (στις 15:26) η Υπερειδική Διαδρομή στον Ιππόδρομο Μαρκοπούλου και το απόγευμα (17:29) η Ειδική σε μια κλασσική και άκρως δημοφιλή διαδρομή, στο πεδίο βολής της Θήβας.

Η δεύτερη μέρα, Σάββατο 2/6, περιλαμβάνει έξι Ειδικές Διαδρομές (3 επαναλαμβανόμενες) -Νέα Άμφισσα, Δροσοχώρι, Παλαιοχώρι-Μενδενίτσα- και η τρίτη μέρα άλλες δύο επαναλαμβανόμενες, τη Γραμμένη και τη Δίβρη. Ο τερματισμός το αγώνα είναι προγραμματισμένος για τις 15:04 το ίδιο απόγευμα, στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

Καθώς το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018 μπαίνει στην τελική του ευθεία, κεντρικό μέλημα της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα είναι να διασφαλίσει ότι ο ελληνικός αγώνας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ θα είναι αντάξιος της ιστορίας του και, κυρίως, της προοπτικής του.

Σε συνεργασία με το GOnews