Skip to main content

Εκλογή του Κυριάκου Ποζρικίδη στην προεδρία της CEFA

Στη θέση του προέδρου της Ένωσης Εκθέσεων Κεντρικής Ευρώπης (CEFA) εξελέγη ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης

Στη θέση του προέδρου της Ένωσης Εκθέσεων Κεντρικής Ευρώπης (CEFA) εξελέγη ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, που γίνεται ο πρώτος Έλληνας στην ηγεσία των ευρωπαϊκών εκθέσεων. Μάλιστα, ο  κ. Ποζρικίδης εξελέγη παμψηφεί, εξασφαλίζοντας τη στήριξη ακόμα και των πιο ισχυρών εκθεσιακά χωρών της Ένωσης. Ο εθνικός εκθεσιακός φορέας έχει ήδη προτείνει η επόμενη γενική συνέλευση της CEFA, που προγραμματίζεται για τον Ιούνιο του 2016, να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη.

Η εκλογή αυτή αντανακλά τη σημαντική αναγνώριση της ΔΕΘ-Helexpo και των στελεχών της από την παγκόσμια εκθεσιακή βιομηχανία. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια η στρατηγική διεθνοποίησης και εξωστρέφειας που ακολουθεί η εταιρεία, αλλά και οι κινήσεις της στη διεθνή εκθεσιακή «σκακιέρα» έχουν εντατικοποιηθεί.

Η CEFA, στην οποία η ΔΕΘ-Helexpo είναι μέλος μόλις από το 2013, είναι ένα σημαντικό δίκτυο οργανωτών εκθέσεων στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ιδρύθηκε το 1995 με σκοπό να αναδείξει την περιοχή σε ισχυρή πύλη εκθέσεων διεθνούς εμβέλειας, που θα υπερβαίνει τα φυσικά σύνορα των 25 μελών της. Η αποστολή της CEFA είναι να βοηθά τα μέλη της να προσφέρουν στις επιχειρήσεις υψηλής ποιότητας διεξόδους στις αναπτυσσόμενες αγορές της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Να σημειωθεί ότι ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo επανεξελέγη πρόσφατα στο ανώτατο διοικητικό όργανο της Παγκόσμιας Ένωσης Εκθέσεων (UFI), στο διοικητικό της συμβούλιο, καταλαμβάνοντας μία από τις 11 αιρετές θέσεις της Ευρώπης. Ήταν και τότε η πρώτη φορά που ένας Έλληνας κατάφερε να εκλεγεί για δεύτερη συνεχή θητεία στο διοικητικό συμβούλιο της UFI, στην οποία η ΔΕΘ-Helexpo συμμετέχει από το 1927.

Εκτός από τον κ. Ποζρικίδη όμως, ένα ακόμα στέλεχος του εθνικού εκθεσιακού φορέα καταλαμβάνει μια ανώτατη θέση στη διεθνή εκθεσιακή ιεραρχία. Πρόκειται για τον διευθυντή εκθέσεων της εταιρείας, κ. Ανδρέα Δαρούδη, που έχει εκλεγεί αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού παραρτήματος της UFI.