Skip to main content

Εκλογές ΝΔ: Κλείδωσε η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει προβάδισμα νίκης έναντι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Τι δείχνουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, καθώς τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα από την καταμέτρηση των ψήφων δείχνουν πως έχει κλειδώσει τη νίκη απέναντι στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Στο 75,02% της Επικράτειας ο κ. Μητσοτάκης λαμβάνει ποσοσό 51,6% έναντι 48,4% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με την τάση του πρώτου να είναι αυξητική όσο μπαίνουν τα εκλογικά τμήματα της Αττικής και της Βόρειας Ελλάδας, όπου έχει σημαντικό προβάδισμα έναντι του κ. Μεϊμαράκη.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνεχάρη ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ ακόμη είναι σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων (δείτε εδώ).

Οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη λένε ότι το αποτέλεσμα θα κλείσει από το 53%-47% μέχρι το 55%-45%. Η συμμετοχή πλησίασε τους 325.000 ψηφοφόρους, ξεπερνώντας το 80% του πρώτου γύρου.

Από το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη έκαναν νωρίτερα λόγο για επικράτησή του με ποσοστό 53,2% έναντι 46,8% του κ. Μεϊμαράκη, ενώ, αντίθετα, συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη μιλούσαν για νίκη του δικού τους υποψήφιου με ποσοστό 50,4% έναντι 49,6%.