Skip to main content

Έκλεισε η υποψηφιότητα Αλαβάνου στην Αττική

Μία ανάσα πριν από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την περιφέρεια Αττικής βρίσκεται, όπως όλα δείχνουν, ο Αλέκος Αλαβάνος
Μία ανάσα πριν από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την περιφέρεια Αττικής βρίσκεται, όπως όλα δείχνουν, ο Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real επιβεβαίωσε την υποψηφιότητά του, αν και όπως είπε δεν τον ενδιαφέρει η θέση του περιφερειάρχη.

Όπως ανέφερε, η ιδέα για την υποψηφιότητά του είχε ωριμάσει εδώ και καιρό, ωστόσο, οι ανακοινώσεις καθυστερούσαν σε μία προσπάθεια στοίχισης του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι εκλογές πρέπει να έχουν πολιτικό κριτήριο, τονίζοντας ότι «σήμερα, υπάρχει κυβέρνηση, η οποία εφαρμόζει πολιτική που δεν ψηφίστηκε».

«Η Ελλάδα χρειάζεται αλλαγή πρωθυπουργού, κόμματος που κυβερνά και πολιτικής», είπε.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε πως υπό τις παρούσες συνθήκες, ένας καλός περιφερειάρχης θα έχει να αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα, τη φτώχεια, την πείνα, την ανεργία, την εγκληματικότητα, θέτοντας ως διακύβευμα των εκλογών, «μία περιφερειακή αρχή, η οποία θα στηρίξει το κοινωνικό κράτος και θα λειτουργήσει εκτός μνημονίου».

Έκανε μάλιστα την εκτίμηση ότι εγκυμονείται ένας νέος πολιτικός χάρτης στη χώρα, καθώς «το όλο πολιτικό σύστημα, δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις».

Αναγνώρισε τις προσωπικές του ευθύνες για την πολύ μεγάλη όπως τη χαρακτήρισε, υποβάθμιση της αριστεράς, ενώ ερωτηθείς σχετικά, απέφυγε να απαντήσει για το αν κυοφορείται ένα νέο πολιτικό σχήμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αν υπάρξει διαιρεμένη κάθοδος δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι μία διαφωνία πάνω στο συγκεκριμένο θέμα».

«Δική μου πρόθεση», σημείωσε, «είναι αν έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα εμείς, να αναζωογονήσουμε όλο το ΣΥΡΙΖΑ, να βγάλουμε τα συμπεράσματα που έχουμε, να μην προχωρήσουμε σε ένα νέο φορέα», ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο διάσπασης του χώρου αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό.