Skip to main content

Έκκληση της ΕΣΕΕ να κλείσει άμεσα η δεύτερη αξιολόγηση

Το “μέτρο των μέτρων” από τους δανειστές έχει ξεπεράσει κάθε όριο και φαίνεται να έχει χαθεί τελείως, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΕΕ.

Την ανάγκη «όλοι να ξαναμετρήσουν όλα τα μέτρα και να κλείσουν την αξιολόγηση» υπογραμμίζει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), απευθύνοντας έκκληση ώστε να ολοκληρωθούν άμεσα και με αίσια έκβαση, οι διαπραγματεύσεις Αθήνας και δανειστών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, κυβέρνηση, ευρωπαϊκοί θεσμοί και ΔΝΤ ξαναμετρούν όλα τα μέτρα, στο πλαίσιο της καθυστερημένης διαπραγμάτευσης για μία πιθανή συμφωνία μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

«Το θέμα που προβληματίζει όλους, είναι η μεγάλη απόκλιση των προβλέψεων της Ε.Ε. έναντι αυτών της έκθεσης του ΔΝΤ» σπεύδει να προσθέσει.

«Το “μέτρο των μέτρων” από τους δανειστές, έχει ξεπεράσει κάθε όριο και φαίνεται να έχει χαθεί τελείως» εκτιμά στη συνέχεια και καθιστά σαφές ότι «αυτό που δεν πρέπει να χαθεί είναι η δυνατότητα να κλείσει η αξιολόγηση».

«Αντί, λοιπόν, να τσακωνόμαστε για το παρελθόν, ας συνεννοηθούμε προς το παρόν, ώστε να έχουμε επιλογές στο μέλλον, πριν είναι πολύ αργά για όλους μας» καταλήγει η Συνομοσπονδία.