Skip to main content

Έκκληση Παπαδόπουλου σε εργαζόμενους του ΟΛΘ για διακοπή της απεργίας

Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις είναι ο κατάλληλος χρόνος να επιστρέψουν στην εργασία τους οι εργαζόμενοι, τονίζει στη Voria.gr ο πρόεδρος του ΒΕΘ.

Έκκληση στους εργαζόμενους του ΟΛΘ να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου με την κυβέρνηση και να τερματίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις μετά από τις νομοθετικές ρυθμίσεις που παρουσίασε η κυβέρνηση απευθύνει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παπαδόπουλος. «Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις είναι ο κατάλληλος χρόνος να επιστρέψουν στην εργασία τους οι εργαζόμενοι και να ομαλοποιηθεί η λειτουργία του λιμανιού της Θεσσαλονίκης», αναφέρει με δήλωσή του στη Voria.gr ο κ.Παπαδόπουλος.

Ο ίδιος σημειώνει ότι η παρουσίαση των νομοθετικών ρυθμίσεων στον κυρωτικό νόμο που θα εισαχθεί στη Βουλή για την έγκριση της σύμβασης παραχώρησης αποτελούν θετική εξέλιξη. «Οι δύο πλευρές μπορούν να αναζητήσουν λύση μέσα από το διάλογο αλλά με τα λιμάνια ανοιχτά για τη διαφωνία που υπάρχει σε ό,τι αφορά το Γενικό Κανονισμό Προσωπικού. Η ομηρία των επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας πρέπει να τελειώσει άμεσα», τονίζει ο κ.Παπαδόπουλος.

Σημειώνεται ότι σε σύσκεψη των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας που συγκάλεσε το ΒΕΘ την περασμένη Πέμπτη αποφασίστηκε η κατάθεση αγωγής από φορείς και επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να κηρυχθεί η απεργία των εργαζομένων παράνομη και καταχρηστική. Επίσης, αποφασίστηκε να ζητηθεί από τον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες και να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις μέλη των Επιμελητηρίων και των παραγωγικών φορέων, για την υποβολή αγωγών για ζημίες που τυχόν έχουν υποστεί.

Παράλληλα, ήδη υποβλήθηκε αίτημα για άμεση παράσταση των φορέων στον πρωθυπουργό, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες εμφανίζεται θετικός.