Skip to main content

Έκκληση Λοβέρδου για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις

Δεν θα θιγούν ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα, διαβεβαίωσε εκ νέου σήμερα ο υπουργός Εργασίας, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση προς τους ασφαλισμένους να μην καταφεύγουν σε πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.
Δεν θα θιγούν ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα, διαβεβαίωσε εκ νέου σήμερα ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση προς τους ασφαλισμένους να μην καταφεύγουν σε πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.

Χαρακτήρισε μάλιστα τα όποια φαινόμενα μαζικής φυγής ως προϊόν προπαγάνδας και εκβιασμών. Σε ό,τι αφορά στο θέμα του ΟΑΕΕ (Ταμείο Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών), ο υπουργός υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει θέμα καταβολής των συντάξεων και του δώρου του Πάσχα.

Για το χρονοδιάγραμμα της μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού, ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε ότι στις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχει ολοκληρωθεί το πόρισμα της επιτροπής διαλόγου, ενώ κατά τα μέσα Μαρτίου αναμένεται το σχετικό Νομοσχέδιο.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο περικοπής του 14ου μισθού, απάντησε ότι τέτοιο μέτρο δεν περιλαμβάνεται στη σκέψη της κυβέρνησης. Ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί με προσήλωση στο πρόγραμμα σταθερότητας, αν και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων, μόνο όμως αν αποδειχθεί ότι αυτά που έχουν ήδη ανακοινωθεί δεν αποδίδουν.

Τέλος, από τους ελέγχους που πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή οι υπηρεσίες του ΙΚΑ προκύπτει μια αύξηση των εσόδων του ιδρύματος της τάξης του 3,5%, αλλά επίσης ότι μεγάλο ποσοστό (κοντά στο 20%) παραμένει στην ανασφάλιστη εργασία.