Skip to main content

Έκκληση Κίνας για ηρεμία στην κορεατική χερσόνησο

Αδελφοκτόνο εθνική τραγωδία που θα έθετε σε κίνδυνο την περιφερειακή σταθερότητα, χαρακτηρίζει η Κίνα μια πιθανή σύρραξη στην κορεατική χερσόνησο.
Αδελφοκτόνο εθνική τραγωδία που θα έθετε σε κίνδυνο την περιφερειακή σταθερότητα, χαρακτηρίζει η Κίνα, δια στόματος του εκπροσώπου της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, μια πιθανή σύρραξη στην κορεατική χερσόνησο.

Ο Γουάνγκ Μιν προειδοποίησε ότι η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο είναι επικίνδυνη και υπερασπίσθηκε τη θέση του Πεκίνου απέναντι στην κρίση. «Εάν ξεσπάσει μία αιματηρή σύγκρουση στην κορεατική χερσόνησο, αυτό πρώτα απ΄όλα θα πλήξει τους λαούς και των δύο πλευρών στην χερσόνησο και θα προκαλέσει αδελφοκτόνο εθνική τραγωδία ανάμεσα στους συμπατριώτες στον Βορρά και στον Νότο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος, η Κίνα επιδιώκει να εκτονώσει την ένταση συνεργαζόμενη και με τις δύο πλευρές και επανέλαβε την έκκληση της κυβέρνησής του προς τις δύο πλευρές να αποφύγουν την τροφοδότηση της έντασης.

«Η Κίνα είναι κατηγορηματικά αντίθετη, χωρίς καμία αμφιβολία, με οποιαδήποτε ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση ή κλιμάκωση, διαλύοντας την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα. Η Κίνα απευθύνει έκκληση προς τις δύο πλευρές της κορεατικής χερσονήσου να παραμείνουν ήρεμες, ήρεμες και πάλι ήρεμες, και να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, αυτοσυγκράτηση και πάλι αυτοσυγκράτηση», κατέληξε.