Skip to main content

Έκκληση Γάλλου ΥΠΕΞ για τερματισμό της σφαγής στο Χαλέπι

Οι βομβαρδισμοί συνεχίζουν να καταστρέφουν την πόλη και ο πληθυσμός του Χαλεπίου σφαγιάζεται, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας.

Τερματισμό της σφαής που ξανάρχισε στη Συρία, μετά την εκπνοή της εκεχειρίας στο Χαλέπι, ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Μαρκ Ερό και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να καταβάλει κάθε προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση.

Στη διάρκεια επίσκεψής του στην πόλη Γκαζιάντεπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας ο Ερό τόνισε ότι «οι βομβαρδισμοί, τα πυρά πυροβολικού συνεχίζουν να καταστρέφουν την πόλη και ο πληθυσμός του Χαλεπίου σφαγιάζεται».

«Αν θέλουμε οι Σύροι πρόσφυγες να μπορέσουν μια μέρα να επιστρέψουν στη χώρα τους, τότε πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να σταματήσει αυτή η σφαγή και να επαναληφθεί η διαπραγματευτική διαδικασία για την επίτευξη μιας πολιτικής συμφωνίας. Δεν μπορούμε να φθάσουμε σε μια διαπραγμάτευση υπό βομβαρδισμούς», υπογράμμισε.

Όπως είπε, σήμερα επιτακτική ανάγκη παραμένει η διακοπή των βομβαρδισμών και η πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας. «Η λύση του ολοκληρωτικού πολέμου δεν είναι λύση», πρόσθεσε.