Skip to main content

Έκκληση ΕΒΕΘ στους αγρότες να δείξουν αυτοσυγκράτηση

Το Επιμελητήριο στην ανακοίνωσή του μιλά για «ετήσιο» κλείσιμο εθνικών οδών και συνοριακών τελωνειακών σταθμών από τα τρακτέρ των αγροτών.

Έκκληση στους αγρότες «να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, να αποσύρουν τα τρακτέρ τους και να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους με τρόπους που δεν θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία των επιχειρήσεων», απευθύνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Το ΕΒΕΘ κάνει έκκληση και «στην Πολιτεία να επιδιώξει, μέσα από ουσιαστικό διάλογο με τους αγρότες, την επίλυση των προβλημάτων τους, διασφαλίζοντας σε κάθε περίπτωση την ελεύθερη διακίνηση των εμπορευμάτων». 

Το Επιμελητήριο στην ανακοίνωσή του μιλά για «ετήσιο» κλείσιμο εθνικών οδών και συνοριακών τελωνειακών σταθμών από τα τρακτέρ των αγροτών.

«Στην εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία και στην εντεινόμενη αβεβαιότητα που χαρακτηρίζει το πλαίσιο λειτουργίας των επιχειρήσεων της χώρας μας, έρχεται δυστυχώς να προστεθεί, για μία ακόμη φορά, το “ετήσιο” κλείσιμο εθνικών οδών και συνοριακών τελωνειακών σταθμών από τα τρακτέρ των αγροτών.

»Το γεγονός αυτό φέρνει αντιμέτωπες τις ήδη βαρύτατα δοκιμαζόμενες επιχειρήσεις - μέλη του Επιμελητηρίου μας και ιδιαίτερα τις εξαγωγικές, με πρόσθετα σοβαρά προβλήματα στην προμήθεια πρώτων υλών και στη διακίνηση των προϊόντων τους, τα οποία θέτουν πλέον σε κίνδυνο την ίδια τους την ύπαρξη.

»Επιπλέον, ο συνεχιζόμενος αποκλεισμός του τελωνειακού σταθμού των Ευζώνων από τα τρακτέρ των αγροτών, προκαλεί τη συσσώρευση πρώτων υλών, που προορίζονται για τις βιομηχανίες γειτονικής χώρας, στα κρηπιδώματα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με άμεσο κίνδυνο την εξάντληση κάθε επιπλέον αποθηκευτικής ικανότητας σε αυτά, γεγονός που μπορεί να  οδηγήσει στην αλλαγή προορισμού πλοίων που μεταφέρουν πρώτες ύλες και άλλα εμπορεύματα, με οδυνηρές συνέπειες για την αξιοπιστία του λιμανιού της πόλης και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή καθώς στα μέσα Μαρτίου κατατίθενται οι δεσμευτικές προσφορές των επενδυτών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την παραχώρηση του λιμανιού», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του Επιμελητηρίου.