Skip to main content

Εκδόθηκαν 4.200 νέες συντάξεις το Σαββατοκύριακο από τον ΕΦΚΑ

Οι υπάλληλοι στις αρμόδιες υπηρεσίες εργάστηκαν το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να οριστικοποιήσουν περισσότερες κύριες συντάξεις.

Στην καταβολή 4.200 νέων συντάξεων και των αναδρομικών ποσών που οφείλονται, θα προχωρήσει αύριο ο ΕΦΚΑ.

«Αυτές οι συντάξεις θα καταβληθούν αύριο, αντί της 1ης Νοεμβρίου που ήταν να γίνει η καταβολή τους» ανέφερε ο διοικητής Θανάσης Μπακαλέξης, σημειώνοντας πως «πλέον, από τη στιγμή που άρχισε να ομαλοποιείται η κατάσταση στον ΕΦΚΑ υπάρχει η πρόθεση να τρέξουμε και να εντατικοποιήσουμε τους ρυθμούς, ώστε έως το τέλος του έτους να έχουν πληρωθεί όσο το δυνατόν περισσότερες συντάξεις».

Οι υπάλληλοι στις αρμόδιες υπηρεσίες εργάστηκαν το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να οριστικοποιήσουν περισσότερες κύριες συντάξεις.

Το Σάββατο εκτιμάται ότι εργάστηκαν τουλάχιστον 250-300 υπάλληλοι του ΕΦΚΑ σε 45 υποκαταστήματα αρμόδια για την έκδοση συντάξεων.

Κατά την διάρκεια της εκκαθάρισης των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης διαπιστώθηκε ότι πολλοί ασφαλισμένοι δεν πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Το δρόμο που χάραξε ο κ. Μπακαλέξης ακολουθεί και ο διοικητής του δεύτερου ασφαλιστικού ταμείου, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ (ΕΤΕΑΕΠ) Θανάσης Καποτάς, ο οποίος κάλεσε κι αυτός, τους εργαζόμενους του ταμείου να εργαστούν το Σαββατοκύριακο, καθώς εκκρεμούν κάτι περισσότερο από 62.000 εφάπαξ.

Επισημαίνεται δηλαδή προς τους εργαζόμενους, ότι από το αποτέλεσμα της εργασίας τους επηρεάζεται «συνολικά όχι μόνο η χρηματοδότηση του ΕΤΕΑΕΠ, αλλά και της χώρας μας».