Skip to main content

Εκδήλωση με θέμα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στη Θεσσαλονίκη

Την εκδήλωση διοργανώνει ο φορέας πολιτικού προβληματισμού Ρ.ΕΥ.Μ.Α.. Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Μαΐου, στις 18:00, στο ξενοδοχείο Holiday Inn.

Εκδήλωση με θέμα «Νέο-Οθωμανικός Επεκτατισμός - Μπορούμε να μετατρέψουμε την απειλή σε ευκαιρία;», διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη ο φορέας πολιτικού προβληματισμού Ρ.ΕΥ.Μ.Α. «Ριζοσπαστική Ευρωπαϊκή Μεταρρύθμιση και Ανασυγκρότηση».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο φορέας αποτελεί «μία πρωτοβουλία πολιτών από όλο το φάσμα της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής του τόπου, που δημιουργήθηκε για να προτείνει και να αναδείξει τρόπους αντιμετώπισης των πολυποίκιλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε».

Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την στάση της γειτονικής χώρας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Μαΐου, στις 18:00, στο ξενοδοχείο "Holiday Inn" – αίθουσα «Αριστοτέλης», Μοναστηρίου 8.

Εισαγωγική ομιλία θα κάνει ο κ. Αθανάσιος Σκορδάς, Πρόεδρος του Ρ.ΕΥ.Μ.Α.τος, πρ. Υφυπουργός και Πρόεδρος Δ.Σ. ΣΕΛΟΝΤΑ Α.Ε.Γ.Ε.

«Ποια είναι η θέση της Ελλάδας στο νέο γεωπολιτικό περιβάλλον; Πώς θα αντιμετωπίσουμε τις τουρκικές προκλήσεις; Είναι η Ελλάδα μια χώρα σε παγίδα; Πώς θα κάνουμε την πατρίδα μας ασφαλή και ακέραια;».

Απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά δίνουν: ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου και πρ. Υπουργός κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος της Έδρας Στρατηγικών Μελετών Γ.Ε.Ε.Θ.Α. «Θουκυδίδης» κ. Ηλίας Κουσκουβέλης, ο πολιτικός επιστήμων κ. Λευτέρης Κουσούλης και ο Γενικός Γραμματέας του Ρ.ΕΥ.Μ.Α.τος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΛΑΜΠΟΚΕΜ και πρ. Ευρωβουλευτής κ. Μανώλης Αγγελάκας.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος κ. Χρήστος Νικολαΐδης.