Skip to main content

Εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού και τις θεραπευτικές εξελίξεις

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί στους παρευρισκόμενους ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στη διάγνωση και στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού.

Σήμερα στις 6 το απόγευμα πραγματοποιείται η εκδήλωση με θέμα «Καρκίνος του μαστού: Θεραπευτικές εξελίξεις» που οργανώνει  το Κέντρο Μαστού του Ιατρικού Διαβαλκανικού στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (νέο κτίριο, 5ος όροφος), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Θα παρουσιαστεί ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στη διάγνωση και στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού, τα αποτελέσματα από τα νέα χημειοθεραπευτικά φάρμακα και την ακτινοχειρουργική με την τεχνική VMAT, σύγχρονες τεχνικές αποκατάστασης, θέματα κληρονομούμενου καρκίνου κ.α. Θα μιλήσουν οι Ιωάννης Νατσιόπουλος, υπεύθυνος του Κέντρου Μαστού (χειρουργός Μαστού FEBS-BS), Ελένη Διαμαντίδου (ογκολόγος – παθολόγος  MD), Δέσποινα Μισαηλίδου (ακτινοθεραπεύτρια, MD, PhD), Ευτέρπη Δεμίρη (καθηγήτρια Πλαστικής χειρουργικής ΑΠΘ) και Γιώργος Νασιούλας (Μοριακός Βιολόγος PhD, Επιστημονικός Διευθυντής, Genekor Ι.A.E). Προσωπική μαρτυρία για την περιπέτεια που η ίδια έζησε, θα καταθέσει η συγγραφέας Σοφία Νικολαϊδου.  

Μετά τις ομιλίες, το κοινό θα μπορεί να θέσει ερωτήματα.  

Στους παριστάμενους θα προσφερθεί:

- Δωρεάν κλινική εξέταση μαστού
- Ψηφιακή Μαστογραφία και Υπέρηχος Μαστού στο Ιατρικό Διαβαλκανικό, σε ιδιαίτερα προνομιακή τιμή  
- Test κληρονομικότητας μαστού- ωοθηκών από τη Genekor, σε ιδιαίτερα προνομιακή τιμή