Skip to main content

Εκδήλωση για τις «Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο»

Η εκδήλωση απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου των Γενικών Λυκείων του Νομού.

Για ενδέκατη χρονιά διοργανώνεται η εκδήλωση με θέμα «Οι Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο» από το Γραφείο Διασύνδεσης του ΑΠΘ σε συνεργασία με τα Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Θεσσαλονίκης

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου των Γενικών Λυκείων του Νομού και δευτερευόντως στους μαθητές της Β΄ Λυκείου, με σκοπό την έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωσή τους, σε σχέση με τις προοπτικές σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης και περαιτέρω απασχόλησης.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι (μέλη ΔΕΠ) απ’ όλα τα Τμήματα του ΑΠΘ, οι οποίοι θα παρουσιάσουν στους μαθητές το πρόγραμμα σπουδών του κάθε Τμήματος, τις προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης των πτυχιούχων τους και τις συνθήκες απασχόλησής τους στην αγορά εργασίας.

Θα συμμετέχουν, επίσης, φοιτητές και απόφοιτοι των Τμημάτων του ΑΠΘ, οι οποίοι θα καταθέσουν την προσωπική τους εμπειρία από τη φοίτησή τους και τη σταδιοδρομία τους έως σήμερα.

Παράλληλα, ομάδες φοιτητών του ΑΠΘ θα ενημερώσουν τους μαθητές για δράσεις επιστημονικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος που οι ίδιοι έχουν πραγματοποιήσει και θα παρουσιάσουν προγράμματα Πρακτικής Άσκησης.

Για να παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ και Β΄ Λυκείου την εκδήλωση, πρέπει να απευθυνθούν στο Λύκειο όπου φοιτούν.

Η φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12, 13, 14, 15 και 16 Φεβρουαρίου 2018, από τις 09:00 έως τις 14:00, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Περισσότερες πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.auth.gr/news/events/24972

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί μέσω live streaming στον σύνδεσμο https://www.auth.gr/video/24976

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ