Skip to main content

Εκδήλωση για την κατανάλωση του νερού στο Δήμο Θέρμης

Η ημερίδα απευθύνεται σε καταναλωτές με υψηλούς λογαριασμούς νερού και μέλη εταιρειών που έχουν το νερό σαν βασικό τους πόρο.

Με αντικείμενο τις νέες τεχνολογίες νερού και  τα κορυφαία ζητήματα που απασχολούν σήμερα  τους οργανισμούς υδρεύσεων, ο  Δήμος Θέρμης και η εταιρία πληροφορικής UTRA4 συνδιοργανώνουν ανοιχτή ημερίδα με θέμα «Νέες τεχνολογίες και κατανάλωση νερού», που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016, στις 10 το πρωί, στο κτίριο πολιτικής προστασίας του Δήμου Θέρμης, (1ο χιλιόμετρο Θέρμης –Τριαδίου).

Η ημερίδα  διοργανώνεται στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου Waternomics, που  χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει σαν στόχο την μελέτη τρόπων ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα κατανάλωσης νερού μέσω τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών.

Επιδίωξη της ημερίδας, είναι να παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό οι τεχνολογίες αυτές, όπως επίσης και οι πρώτες εμπειρίες των χρηστών από τις 3 περιοχές όπου ήδη εφαρμόζονται .

Ειδικότερα, θα παρουσιαστούν οι εμπειρίες των ανθρώπων που συμμετέχουν στην εφαρμογή του προγράμματος στις τρεις περιοχές -πιλότους σε μία προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού πάνω στις νέες αυτές τεχνολογίες και την εμπειρία από τον πρώτο καιρό χρήσης τους.

Η ενημερωτική εκδήλωση είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα για καταναλωτές με υψηλούς λογαριασμούς νερού όπως και για εργαζόμενους ή διαχειριστές και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που έχουν το νερό σαν βασικό πόρο όπως εταιρίες στον τομέα εστίασης, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, νοσοκομεία, καθαριστήρια και γυμναστήρια. . Τέλος, εργαζόμενοι σε φορείς του δημοσίου όπως σχολεία, πανεπιστήμια, δημοτικές υπηρεσίες ύδρευσης θα μάθουν  πώς  να ευαισθητοποιήσουν τους χρήστες των κτιριακών εγκαταστάσεών τους στην κατανάλωση νερού αλλά και να διαχειριστούν καλύτερα την κατανάλωσή τους.    

Ο Δήμος θέρμης αποτελεί μια από τις περιοχές, όπου οικιακοί χρήστες έχοντας εγκαταστήσει αισθητήρες για την κατανάλωση νερού σε διάφορα σημεία του σπιτιού μπορούν να παρακολουθούν την επιμέρους κατανάλωση σε σχεδόν πραγματικό χρόνο καθώς και να χρησιμοποιήσουν μια ομάδα σχετικών εφαρμογών και υπηρεσιών .

Το αεροδρόμιο Linate του Μιλάνο αποτελεί τη δεύτερη περιοχή όπου η εξετάζεται η χρήση των τεχνολογιών σε ένα επαγγελματικό και σύνθετο περιβάλλον όπως αυτό ενός αεροδρόμιου. Τέλος η τρίτη περιοχή όπου το πρόγραμμα διεξάγεται είναι το Πανεπιστήμιο NUI Galway και το σχολείο CnaC που είναι το πρώτο σχολείο της περιοχής με έμφαση στην Ιρλανδική γλώσσα.


Το πρόγραμμα της ημερίδας:

Προσέλευση : 10:15 - 10:30

10:30-10:45, Χαιρετισμός Δημοτικής Αρχής Θέρμης - Καλωσόρισμα

10:45-11:15, Παρουσίαση της μεθοδολογίας του προγράμματος Waternomics, ομιλητής Χρήστος Κουρουπέτρογλου

11:15 - 12:00, Παρουσίαση εμπειριών  από τους οικιακούς χρήστες στη Θέρμη.
Ομιλητής : Στέργιος Πραλακίδης

12:00 - 12:30 Διάλειμμα για καφέ

12:30 - 13:15 Παρουσίαση των Εμπειριών μέχρι σήμερα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος  στο Αεροδρόμιο Λινάτε, ομιλήτρια: Marcella Scuccimarra

13:15 - 14:00 Παρουσίαση των Εμπειριών μέχρι σήμερα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος στο  NUIG και το CnaC στην Ιρλανδία, ομιλήτρια : Louise Hannon

14:00 - 14:30 Συζήτηση - Συμπεράσματα