Σάββατο 26 Μαΐου 2018
x

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΦΙΛΥΡΟ

Η κατασκευή θα ολοκληρωθεί με την έναρξη της νέας περιόδου θέρμανσης του 2017, είπε ο Διευθυντής Ανάπτυξης & Νέων Συνδέσεων της ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση προς τους πολίτες, για την επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στη Δημοτική Ενότητα Φιλύρου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Φιλύρου, παρουσία του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλου.

«Η επέκταση στο Φίλυρο είναι τμήμα της υλοποίησης της ανάπτυξης του Δικτύου φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης», δήλωσε ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος. Στη συνέχεια τόνισε τα οφέλη του φυσικού αερίου, το οποίο είναι οικονομικότερο καύσιμο, αποδοτικότερο για την παραγωγή και με πολύ μικρότερη περιβαλλοντική επιβάρυνση.

«Με τις επεκτάσεις του δικτύου φυσικού αερίου», ανέφερε, «θα τροφοδοτηθούν πολίτες σε νέες απομακρυσμένες περιοχές από το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος, καθώς και περαιτέρω στην ανάπτυξη μέσω της μείωσης του ενεργειακού κόστους ιδιαίτερα δε με τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Φάμελλο για τη συμβολή του, αναφέρθηκε στην επιτυχημένη συνεργασία του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ όλο το προηγούμενο διάστημα, για την έναρξη της ανάπτυξης του δικτύου φυσικού αερίου στην περιοχή του Φιλύρου και την ένταξη του στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ νωρίτερα από ότι είχε προβλεφθεί αρχικά. «Το φυσικό αέριο», τόνισε, «ως οικονομικότερο, φιλικό προς το περιβάλλον και καλύτερης ποιότητας καύσιμο είναι ευπρόσδεκτο τόσο από τους πολίτες των ορεινών περιοχών του δήμου, όσο και για τις επιχειρήσεις οι οποίες θα ωφεληθούν από την χρήση του φυσικού αερίου».

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Βενέτης Μπούρας, αναφέρθηκε στη λειτουργία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ μετά τον νομικό διαχωρισμό και στη διακριτή λειτουργία της εταιρείας ως Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής. Τόνισε ότι το πενταετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης που ενέκρινε το Δ.Σ. της ΕΔΑ ΘΕΣΣ έχει πλέον ξεκινήσει να υλοποιείται και αποτελεί το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δημοσίου με τον στρατηγικό επενδυτή (Eni) που ασκεί με επιτυχία το management. Επισήμανε επίσης, ότι «ο ρυθμός εξέλιξης και ανάπτυξης των επεκτάσεων του Δικτύου Φυσικού Αερίου θα είναι σύμφωνος με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Εταιρείας, προκειμένου να επωφεληθούν οι πολίτες με τα πλεονεκτήματα του Φυσικού Αερίου».

Τέλος, ο Διευθυντής Ανάπτυξης & Νέων Συνδέσεων της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Στεργιόπουλος Μιχάλης δήλωσε ότι «από το πρώτο κιόλας έτος, του πενταετούς Προγράμματος Ανάπτυξης, η περιοχή του Φιλύρου θα συνδεθεί με το Φυσικό Αέριο, με την κατασκευή 4 περίπου χιλιομέτρων από το υφιστάμενο δίκτυο έως το Φίλυρο καθώς και 3 επιπλέον χιλιομέτρων εντός του Φιλύρου».

«Η κατασκευή θα ολοκληρωθεί με την έναρξη της νέας περιόδου θέρμανσης του 2017, ενώ το Δίκτυο του Φυσικού Αερίου κατασκευάζεται με τις υψηλότερες και αυστηρότερες προδιαγραφές στο πλαίσιο του κανονισμού και της νομοθεσίας και οι εγκαταστάσεις πληρούν όλα τα επίπεδα ασφαλείας», επεσήμανε.

Συμπλήρωσε επίσης, ότι σε ισχύ βρίσκεται η προσφορά για «Έκπτωση 100% στα Τέλη Σύνδεσης» για όλους τους νέους καταναλωτές που θα υπογράψουν Σύμβαση Σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου και για όλες τις χρήσεις (Οικιακή, Εμπορική, Βιοτεχνική-Βιομηχανική, Δημόσια-Δημοτικά κτίρια).

Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με τους πολίτες και τους τοπικούς αδειοδοτημένους τεχνικούς που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, στην οποία δόθηκαν αναλυτικές διευκρινίσεις από τους εκπροσώπους της ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τη διαδικασία σύνδεσης των πολιτών με το δίκτυο και την ασφαλή χρήση του φυσικού αερίου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ