Skip to main content

Εκδήλωση για την ενίσχυση του «Ξενώνα Προσφύγων» στη Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του «Ξενώνα Προσφύγων», που διοργάνωσαν τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός και η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στη Θεσσαλονίκη.
Εκδήλωση για την οικονομική ενίσχυση του «Ξενώνα Προσφύγων», πραγματοποιήθηκε σήμερα, στη Θεσσαλονίκη. Την εκδήλωση διοργάνωσαν τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός και η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης.

«Πρόκειται για ένα Bazaar μεταχειρισμένων αντικειμένων με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Ξενώνα. Πολλοί καλλιτέχνες και πολίτες ανταποκρίθηκαν θετικά σε αυτήν την πρωτοβουλία μας», ανέφερε η Έφη Γελαστοπούλου, μέλος της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης.

«Ο ξενώνας προσφύγων στη Θεσσαλονίκη συνεχίζει να λειτουργεί ανοιχτός, αλληλέγγυος και με τη συμμετοχή της κοινωνίας, χωρίς καμία κρατική χρηματοδότηση», τόνισε.

Ο ξενώνας φιλοξενεί 16 οικογένειες - περίπου 75 άτομα, και λειτουργεί -όπως είπε- χάρη στην προσπάθεια της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης, αλλά και εκατοντάδων πολιτών που προσφέρουν καθημερινά εργασία και δωρεές.

«Η σημερινή εκδήλωση είναι μια από τις προσπάθειες που γίνονται για την αδιάκοπη λειτουργία του ξενώνα. Συνεχίζουμε να χρειαζόμαστε την υποστήριξη της κοινωνίας σε είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, βρεφικά, καθαριότητας κ.ά), σε οικονομική ενίσχυση, σε συμμετοχή σε βάρδιες και εργασίες. Βλέποντας, όμως, και τη μέχρι τώρα ανταπόκριση, μπορούμε να ελπίζουμε ότι η κοινωνία της πόλης, οι πολίτες και οι τοπικοί φορείς, θα βρουν τρόπο να τα εξασφαλίσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γελαστοπούλου.