Skip to main content

Εκδήλωση για την χρηματοοικονομική παιδεία από το ΕΒΕΘ

Στόχος της εκδήλωσης του ΕΒΕΘ, είναι να αναδειχθούν η σημασία επαρκούς γνώσης των πολιτών για βασικές οικονομικές έννοιες.

«Διάλογοι πολιτών: Γνωρίζοντας την Οικονομία-Διαλύοντας τους Μύθους», είναι το θέμα της εκδήλωσης που συνδιοργανώνουν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, με την υποστήριξη του Κέντρου Αστικής Μεταρρύθμισης και του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα Εκδηλώσεων του ΕΒΕΘ (Τσιμισκή 29, 2ος όροφος).

Στόχος είναι να αναδειχθούν η σημασία επαρκούς γνώσης των πολιτών για βασικές οικονομικές έννοιες, καθώς και η αναγκαιότητα ένταξης της χρηματοοικονομικής παιδείας στο πλαίσιο του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος. Παράλληλα θα εξεταστεί ο οικονομικός αναλφαβητισμός και ο λαϊκισμός που ενυπάρχει στον δημόσιο διάλογο γύρω από οικονομικούς και χρηματοπιστωτικούς όρους και θεωρίες που κατακλύζουν την καθημερινότητα μας.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, η πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, Ρόδη Κράτσα, ο γενικός διευθυντής του Κέντρου Αστικής Μεταρρύθμισης, Γιάννης Παπαγεωργίου και ο α’ αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ, Εμμανουήλ Βλαχογιάννης,

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι:

• Νικόλαος Φίλιππας, καθηγητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Ιδρυτής Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού με θέμα «Αναγκαιότητα της Χρηματοοικονομικής Εκπαίδευσης των Πολιτών, Παγκόσμια Πρόκληση, Μέθοδοι αντιμετώπισης»
• Μιχάλης Αργυρού, αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών, Cardiff University, με θέμα «Χρηματοοικονομικές εξελίξεις και επενδυτικές αποφάσεις: H σημασία του Εξωτερικού Περιβάλλοντος»
• Σάκης Μουμτζής- Ιστορικός- Πολιτικός Αναλυτής, «Λαϊκισμός και σύνθετοι οικονομικοί όροι: Η πρόκληση για τον σύγχρονο πολίτη».

Συντονίστρια της εκδήλωσης θα είναι η Βασιλική (Βίκη) Νάκου, δημοσιογράφος -Ιστορικός – Πολιτισμιολόγος, Μέλος Π.Ε. της ΝΔ, αν. γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας - Κόμματος, μέλος Δ.Σ. Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Μετά το πέρας των εισηγήσεων θα ακολουθήσει συζήτηση των ομιλητών με το ακροατήριο.

Όσοι ενδιαφέρονται για την εκδήλωση, η συμμετοχή στην οποία είναι δωρεάν, θα πρέπει να αποστείλουν τη σχετική αίτηση συμπληρωμένη, στα e-mail: georgiou@ebeth.gr ή beni@ebeth.gr, ως την Τρίτη 6.6.2017, ενώ για περισσότερες πληροφορίες  μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΕΒΕΘ, www.ebeth.gr, πεδίο Σημαντικά Θέματα ή να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Τύπου & Εκδόσεων ΕΒΕΘ (τηλ.: 2310-370132).