Skip to main content

Εκδήλωση ΕΒΕΘ-ΣΥΣΕΠ: Σύγχρονες ψηφιακές εφαρμογές για επιχειρήσεις και δυνατότητες επιδότησης

Στο μικροσκόπιο εκδήλωσης του ΕΒΕΘ και του ΣΥΣΕΠ οι σύγχρονες ψηφιακές εφαρμογές για τις επιχειρήσεις και οι δυνατότητες επιδότησης τους

Η αξιοποίηση από τις επιχειρήσεις των πιο σύγχρονων εφαρμογών πληροφορικής για την ψηφιακή αναβάθμισή τους και την ασφάλεια των πληροφοριών που διακινούν βρέθηκε στο επίκεντρο εκδήλωσης, που συνδιοργανώθηκε από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και τον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων (ΣΥΣΕΠ).

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΘ, εστίασε και στις επιδοτήσεις, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να εκσυγχρονιστούν ψηφιακά και να αποκτήσουν ακόμη και εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.

Στην έναρξη χαιρετισμούς απηύθυναν ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, ο Α΄ αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ, κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννης και το μέλος του ΔΣ του ΣΥΣΕΠ, κ. Κλεόβουλος Αλεξιάδης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, κ. Συμεών Διαμαντίδης, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της ψηφιακής αναβάθμισης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ειδικά στις εξωστρεφείς, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, τις εξαγωγικές επιδόσεις της χώρας και την προοπτική συνεχούς διόγκωσης της εξαγωγικής δραστηριότητας.

Ο γενικός διευθυντής της ALPHA PLAN CONSULTANTS, κ. Αλέξανδρος Μπουζούδης, ανέδειξε τη διαδικασία και τις λεπτομέρειες των επιδοτούμενων προγραμμάτων, που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να αναβαθμίσουν το ψηφιακό τους περιβάλλον και την ηλεκτρονική τους διάδραση με πελάτες και προμηθευτές.

Οι managing partners της εταιρείας BUSINESSAPPS, κ.κ. Γιώργος Ψαθάς και Παναγιώτης Πολυχρονιάδης, ανέλυσαν μία σειρά από χρήσιμες ψηφιακές εφαρμογές για τις επιχειρήσεις, που μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητα.

Οι υπεύθυνοι πωλήσεων της εταιρείας TIC TAC DATA RECOVERY, κ.κ. Σταύρος Οικονόμου και Θαλής Χαϊδόπουλος, επισήμαναν την τεράστια αξία των υπηρεσιών ανάκτησης δεδομένων και του cyber security, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα παραδείγματα προς αποφυγήν για επιχειρήσεις που “χακαρίστηκαν” και έχασαν τα δεδομένα τους.

Ο Technology & Business Development Manager της εταιρείας WAYMORE, κ. Εμμανουήλ Ορφανουδάκης, εστίασε στις επιχειρηματικές πρακτικές του μέλλοντος με έμφαση στις εφαρμογές αυτοματισμών και τεχνητής νοημοσύνης για μια αποδοτικότερη επιχείρηση. Μάλιστα έκανε εκτενή αναφορά στο προς διαμόρφωση τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης, στα οφέλη, αλλά και στους πιθανούς κινδύνους από την αξιοποίησή της.

Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε συζήτηση με τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.