Skip to main content

Εκδηλώσεις για τη μαύρη επέτειο της δικτατορίας

Μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έκαναν πορεία από τα γραφεία του κόμματός τους στην Οδό Εγνατία, μέχρι το κτίριο που στη δικτατορία στέγαζε τα κρατητήρια της Ασφάλειας, στο Βαρδάρι.

Μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έκαναν πορεία από τα γραφεία του κόμματός τους στην Οδό Εγνατία, μέχρι το κτίριο που στη δικτατορία στέγαζε τα κρατητήρια της Ασφάλειας, στο Βαρδάρι, στη μνήμη των αγωνιστών της αντιδικτατορικής δράσης.

Φώναξαν αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα και κατέθεσαν στεφάνι, ενώ στην συγκέντρωση ήταν και οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας, Σοφία Καλαντίδου και Αγγελος Τζέκης.

Πολιτικοί κρατούμενοι της χούντας, μέλη του Συνδέσμου Εξορισθέντων-Φυλακισθέντων επισκέφθηκαν το πρώην «Τμήμα Μεταγωγών Χωροφυλακής» στη συμβολή των οδών Φιλίππου 69 και Χριστοπούλου, είδαν τους χώρους που χρησιμοποιούνταν ως κελιά και θυμήθηκαν τα βασανιστήρια στα οποία υποβλήθηκαν οι αγωνιστές της δημοκρατίας.

Ανάμεσα σ' αυτούς που το επισκέφθηκαν, ήταν ο δημοτικός σύμβουλος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και οι Βασίλης Δερμουτζίδης, Νάντης Χατζηγιάννης, Δημοσθένης Δώδος, Γρηγόρης Κοκοζίδης, Κλέαρχος Τσαουσίδης, Ανέστης Αναστασιάδης, Γεωργία Σαρηγιαννίδου, Περικλής Τερζής.