Skip to main content

Εκατόν έξι λαθρομετανάστες συνέλαβαν αστυνομικοί της Δ. Μακεδονίας

Εκατόν έξι Αλβανοί υπήκοοι, οι οποίοι βρίσκονταν παράνομα στην Ελλάδα συνελήφθησαν και επαναπροωθήθηκαν στην χώρα τους,από αστυνομικούς της Δυτικής Μακεδονίας.
Εκατόν έξι Αλβανοί υπήκοοι, οι οποίοι βρίσκονταν παράνομα στην Ελλάδα συνελήφθησαν και επαναπροωθήθηκαν στην χώρα τους, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, η οποία έγινε από τις 10 το βράδυ της 22ας Απριλίου μέχρι τις 3 το πρωί της 23ης Απριλίου από αστυνομικούς των 4 Αστυνομικών Διευθύνσεων της Δυτικής Μακεδονίας, (Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας).

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 176 αστυνομικοί, ελέγχθηκαν 1.023 άτομα και 861 οχήματα και συνελήφθησαν επίσης τρεις Έλληνες υπήκοοι, δύο για αρχαιοκαπηλία και παράβαση του νόμου περί όπλων και ένας για εκτέλεση καταδικαστικών αποφάσεων καθώς και ένας αλλοδαπός σε βάρος του οποίου επίσης εκκρεμούσαν ανεκτέλεστες καταδικαστικές αποφάσεις.

Στην υπόθεση της αρχαιοκαπηλίας εμπλέκεται και τρίο άτομο, επίσης έλληνας υπήκοος, το οποίο αναζητείται ενώ βεβαιώθηκαν ακόμη επτά τακτικές μηνύσεις για πλημμελήματα και πταίσματα και πενήντα τρεις διοικητικές παραβάσεις.

Στην ανακοίνωση της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σημειώνει ότι παρόμοιου τύπου επιχειρήσεις θα συνεχιστούν με στόχο «τη βελτίωση του περιβάλλοντος ασφάλειας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών»