Skip to main content

Έκανε το... χατίρι του Παπανδρέου ο Προβόπουλος

Τελικά ο διοικητής της ΤτΕ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της Voria.gr και έστειλε το πολυ-αναμενόμενο, από τον πρωθυπουργό προπαρασκευαστικό μήνυμα ενόψει ΔΕΘ.
Τα εύσημα του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργου Προβόπουλου, για την πορεία της ελληνικής οικονομίας έλαβε ο πρωθυπουργός, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες της Voria.gr για το μήνυμα αισιοδοξίας που δίνει η συνάντηση των δυο ανδρών ενόψει ΔΕΘ.

«Υπάρχει κάθε λόγος να είμαστε αισιόδοξοι σχετικά με την πρόοδο που κάνει η Ελλάδα», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι τα δημόσια οικονομικά βρίσκονται υπό έλεγχο και οι δομικές μεταρρυθμίσεις έχουν ξεκινήσει φιλόδοξα.

«Δημιουργούνται συνθήκες για έναν ενάρετο κύκλο στην οικονομία και αφήνουμε πίσω το φαύλο κύκλο», ανέφερε ο κ. Προβόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον Γιώργο Παπανδρέου. Παράλληλα, παρουσιάστηκε βέβαιος ότι οι πρωτοβουλίες για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα αποδώσουν καρπούς.

Από την πλευρά του ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι κατακτήσαμε τους πρώτους στόχους που είχαμε θέσει και πρόσθεσε ότι οι επόμενοι στόχοι είναι η δημιουργία κλίματος ασφάλειας, σιγουριάς, κοινωνικής δικαιοσύνης και η ανάπτυξη της οικονομίας.