Skip to main content

Έκαναν ντρίμπλα στον εκφοβισμό και το bullying (φωτο)

Αθλητές, καλλιτέχνες και ειδικοί σε θέματα εκφοβισμού ένωσαν τις δυνάμεις παίζοντας μπάσκετ και έστειλαν έτσι ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης στα παιδιά

Ο δεύτερος φιλικός αγώνας καλαθοσφαίρισης με τίτλο «Κάνουμε ντρίμπλα στον Εκφοβισμό #2» πραγματοιήθηκε χθες στο πλαίσιο του προγράμματος Live Without Bullying αναφορικά με την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και τους εκφοβισμού.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, το Κλειστό Γήπεδο Νήαρ Ηστ, την Τρίτη 6 Μαρτίου, κατακλύστηκε από 1124 μαθητές με 68 εκπαιδευτικούς από 16 σχολεία της Αττικής, οι οποίοι παρακολούθησαν τον αγώνα μεταξύ «Βόρειων» και «Νότιων».

Αθλητές, καλλιτέχνες και ειδικοί σε θέματα εκφοβισμού ένωσαν τις δυνάμεις τους στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και ψυχικής ενδυνάμωσης στα παιδιά κατά του φαινομένου του εκφοβισμού.

H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Live Without Bullying, για την πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού που υλοποιείται από το ΚΜΟΠ για δεύτερη συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την Περιφερειακή  Διεύθυνση  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, τον Σύλλογο Βετεράνων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών και υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Β. Τομέα Αθηνών.

Στην σπουδαιότητα του προγράμματος Live Without Bullying αναφέρθηκαν κατά τον χαιρετισμό που απηύθυναν ο κ.Αν. Μπουντίνος, εκπρόσωπος του ΓΓ Αθλητισμού, ο κ. Γ. Καραμέρος, Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών και ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής κ. Χ. Λόντος.

Η πρόεδρος του ΚΜΟΠ, Δρ. Αντωνία Τορρένς, από την πλευρά της απηύθυνε ένα θετικό μήνυμα αισιοδοξίας προς τα παιδιά, τα οποία μπορούν να αισθάνονται ότι έχουν έναν σύμμαχο για την αντιμετώπιση εκφοβιστικών συμπεριφορών και κάλεσε γονείς και εκπαιδευτικούς να αναγνωρίσουν την σημασία της σωστής επικοινωνίας με τα παιδιά τους, για την πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού.

O Σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας και οι πρώην Διεθνείς Ποδοσφαιριστές – Πρωταθλητές Ευρώπης Legends 2004 σχημάτισαν μεικτές ομάδες,  με κύριο χαρακτηριστικό της κάθε ομάδας τον τόπο καταγωγής ή διαμονής των αθλητών, Θεσσαλονίκη – Αθήνα, ενώ νικητές, με σκορ 86-84, αναδείχθηκαν οι «Βόρειοι».

Στην πρώτη ομάδα των «Βόρειων», με προπονητή των κ.Γιάννη Ιωαννίδη, συμμετείχαν οι κκ: Καραγκούνης Γιώργος, Ζαγοράκης Θεόδωρος, Κωνσταντινίδης Χρήστος, Σεϊταρίδης Γιούρκας, Παπανικολάου Δημήτρης, Γαλακτερός Νάσος, Τσιάρτας Βασίλης, Γιαννούλης Γιάννης και Μπουντούρης Νίκος.

Στη δεύτερη ομάδα των «Νότιων», με προπονητή τον κ.Τάκη Κορωναίο, συμμετείχαν οι κκ: Κατσουράνης Κώστας, Νικοπολίδης Αντώνης, Γκούμας Γιάννης, Τόλιας Νίκος, Καραμέρος Γιώργος, Βούκσεβιτς Ντούσαν, Τζαλαλής Σάκης, Δρελιώζης Μάκης, Υφαντής Μιχάλης και Φύσσας Τάκης.

Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, οι κύριοι Πρεσβευτές της καμπάνιας του Live Without Bullying, το νεανικό μουσικό συγκρότημα The Players, παρουσίασαν τα τραγούδια τους και μοιράστηκαν θετικά μηνύματα με τους μαθητές, ενώ οι Βετεράνοι Καλαθοσφαιριστές τίμησαν τους πρωταθλητές Ευρώπης στο πρόσωπο του αρχηγού, Θοδωρή Ζαγοράκη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ κ. Άννα Καραμανλή, ο Βουλευτής Β’ Αθηνών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Καισαριανής κ. Άκης Λυκούδης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας κ. Δημήτρης Κερερές και ο Συγγραφέας, Πρωταθλητής Ακοντισμού κ. Νίκος Μιχαλόπουλος.

Κάθε παιδί πήρε ως αναμνηστικό δώρο ένα lanyard και κάθε σχολείο μία μπάλα καλαθοσφαίρισης υπογεγραμμένη από τους αγαπημένους αθλητές.

Χορηγός ήταν η ελληνική αλυσίδα My market, ενώ υποστηρικτές ήταν οι εταιρείες Skag, Intersport, Goody’s, Coco-mat Hotel Athens, Smart Clean, Interlife, Anthrax, Softweb, Orbita και ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την καταπολέμηση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού στο πλαίσιο του προγράμματος Live Without Bullying θα συνεχιστούν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας με το μήνυμα:

Μην το βάζεις κάτω! Be Positive! Υπάρχουν λύσεις αρκεί να μιλήσεις!

#livewithoutbullying