Skip to main content

Εκ νέου κάλυψη σε Μουζάλα από την κυβέρνηση: Αποφάσεις μετά τη Σύνοδο

Η κυβερνητική εκπρόσωπος διέψευσε ότι ο Γ. Μουζάλας υπέβαλε την παραίτησή του - Χαρακτήρισε τον όρο «Μακεδονία» ένα «γλωσσικό ολίσθημα»

Ο πρωθυπουργός κατανοεί τις ευαισθησίες του Πάνου Καμμένου και η κυβερνητική θέση είναι ξεκάθαρη στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, επισήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, κατά τη διάρκεια του σημερινού briefing των πολιτικών συντακτών.

Η κα. Γεροβασίλη χαρακτήρισε «γλωσσικό ολίσθημα» την αναφορά του κ. Μουζάλα περί «Μακεδονίας», ενώ τόνισε πως οι αποφάσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα επί του ζητήματος θα ληφθούν μετά τη Σύνοδο Κορυφής που διεξάγεται στις Βρυξέλλες το διήμερο 17-18 Μαρτίου.

Αποσαφήνισε, δε, πως ο αναπληρωτής υπουργός δεν έχει υποβάλει την παραίτησή του και έπλεξε το εγκώμιό του, αναφορικά με τις προσπάθειες που έχει καταβάλλει στο μέτωπο της προσφυγικής κρίσης.

Διαπραγμάτευση

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, η κυβερνητική εκπρόσωπος έθεσε ως ημερομηνία - ορόσημο για την ολοκλήρωσή της την 25η Μαρτίου. «Η κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους μέχρι 25 Μαρτίου», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε, μάλιστα, ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί χωρίς να υπάρξουν μεγάλες αλλαγές σε σχέση με τις προτάσεις που έχει καταθέσει η κυβέρνηση στο τραπέζι.

Έσπευσε, παράλληλα, να ξεκαθαρίσει ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί εντός του ορίου της εντολής που πήρε στις 20 Σεπτεμβρίου από τον λαό και πως δεν θα κάνει δεκτές προτάσεις που κινούνται εκτός της συμφωνίας του καλοκαιριού.

Δεσμεύτηκε, τέλος, ότι οι δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού για μηδενικές περικοπές στις συντάξεις και για το αφορολόγητο θα τηρηθούν στο ακέραιο.