Skip to main content

Εκ νέου αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης της Παγίας

Για τις 22 Μαρτίου του επόμενου έτους αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεση της Παγίας προκαταβολής του δήμου Θεσσαλονίκης, λόγω παρελεύσεως του ωραρίου

Για τις 22 Μαρτίου του 2016 αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεση της Παγίας προκαταβολής του δήμου Θεσσαλονίκης, για την οποία κατηγορούνται 16 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο τέως δήμαρχος της πόλης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Σήμερα αναγνώσθηκαν τα ονόματα των κατηγορουμένων και των μαρτύρων, ωστόσο η δίκη αναβλήθηκε λόγω παρελεύσεως του ωραρίου.

Η αναβολή αυτή είναι η πέμπτη κατά σειρά στην υπόθεση.

Πρώτη φορά εισήχθη τον Δεκέμβριο 2013, λίγο πριν ξεκινήσει το δευτεροβάθμιο δικαστήριο για την υπεξαίρεση του δήμου. Η δίκη αναβλήθηκε τότε αλλά και στις 4 Μαρτίου 2014, επειδή ήταν σε εξέλιξη το εφετείο της υπεξαίρεσης. Οι επόμενες δύο αναβολές δόθηκαν τον Νοέμβριο 2014, ύστερα από αίτημα συνηγόρου για λόγους υγείας κατηγορουμένου, και τον περασμένο Μάρτιο, λόγω πέρατος ωραρίου.

Στην υπόθεση της παγίας προκαταβολής (ειδικού ταμείου για την κάλυψη μικροεξόδων), αρχικά παραπέμφθηκαν να δικαστούν συνολικά 17 κατηγορούμενοι (ο ένας έχει αποβιώσει) για το έλλειμμα 1,2 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε  στα ταμεία του δήμου, το χρονικό διάστημα 1999-2007. Κατηγορούνται, σε βαθμό κακουργήματος, για απιστία στην υπηρεσία, για απάτη σε βάρος του Δημοσίου και για ψευδή βεβαίωση.