Skip to main content

ΕΚ: Να αναγνωριστεί η ελληνική συμβολή στο προσφυγικό ζήτησε η Σπυράκη

Η ευρωβουλευτής υποστήριξε ενώπιον του Γιούνκερ πως οι πολίτες περιμένουν να αναδείξουμε άμεσα, κόντρα στον λαϊκισμό και τα άκρα την δική μας Ευρώπη.

Στήριξη στις χώρες που προωθούν μεταρρυθμίσεις από τον υπουργό Οικονομικών της ΕΕ, ενίσχυση των κονδυλίων για την έρευνα και την καινοτομία ώστε να αυξηθούν οι βιώσιμες δουλειές για τους νέους, επιτάχυνση της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας αλλά και αναγνώριση της συμβολής των Ελλήνων στην υποδοχή των προσφύγων στην Ευρώπη, ζήτησε  η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη με τοποθέτηση της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την κατάσταση της Ένωσης ( State of the Union).

Ενώπιoν του Προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλoντ Γιούνκερ, ο οποίος προηγουμένως είχε παρουσιάσει τις προτεραιότητες της Ένωσης για τους επόμενους 16 μήνες , η κ. Σπυράκη μίλησε για τη «δική μας Ευρώπη» που οφείλει να βελτιωθεί προκειμένου να εξασφαλίσει ευημερία και ασφάλεια στους πολίτες μας. Η ευρωβουλευτής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αναγνώριση της ευθύνης  που ανέλαβαν οι Έλληνες στην υποδοχή των προσφύγων υπενθυμίζοντας στον Πρόεδρο Γιούνκερ ότι αρκέστηκε μόνο σε αναφορά στη συμβολή της Ιταλίας.

Ολόκληρη η παρέμβαση της Μαρίας Σπυράκη έχει ως εξής:

«Οι πολίτες περιμένουν να αναδείξουμε άμεσα, κόντρα στον λαϊκισμό και τα άκρα την δική μας Ευρώπη. Η δική μας Ευρώπη οφείλει να στηρίζει, να ενισχύει και να επιβραβεύει τις διαρθρωτικές αλλαγές. Μόνο έτσι θα υπάρχει ευημερία για όλους. Ο υπουργός Οικονομικών της Ένωσης, οφείλει να επιτηρεί τη σταθερή εφαρμογή των κανόνων αλλά και να επιβραβεύει την πρόοδο ενθαρρύνοντας τους πολίτες.

Η δική μας Ευρώπη οφείλει να οχυρωθεί απέναντι στην τρομοκρατία. Η αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών άργησε όπως και η δημιουργία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Η δική μας Ευρώπη φιλοξενεί εκατομμύρια πρόσφυγες αλλά συγχρόνως τα κράτη-μέλη οφείλουν να μοιράζονται την ευθύνη. Και όταν αυτό δεν συμβαίνει να υφίστανται κυρώσεις. Οφείλετε και έναν καλό λόγο στους Έλληνες πρόεδρε Γιούνκερ που μαζί με τους Ιταλούς ανέλαβαν την ιστορική ευθύνη της υποδοχής των προσφύγων.

Η δική μας Ευρώπη οφείλει να δίνει βιώσιμες δουλειές στους νέους ανθρώπους και αυτό σίγουρα δεν επιτυγχάνεται με περικοπές στον προϋπολογισμό για την έρευνα».

Δείτε την παρέμβαση της Μαρίας Σπυράκη στον σύνδεσμο που ακολουθεί: