Skip to main content

Είχε στο φαρμακείο 28 βιβλιάρια ασφαλισμένων

Τη διενέργεια Ένορκης διοικητικής εξέτασης διέταξε η διοίκηση του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ για τη διερεύνηση υπόθεσης με 28 βιβλιάρια ασφαλισμένων, διαφόρων περιοχών, που βρέθηκαν σε φαρμακείο του Λαυρίου.
Τη διενέργεια Ένορκης διοικητικής εξέτασης διέταξε η διοίκηση του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ για τη διερεύνηση υπόθεσης με 28 βιβλιάρια ασφαλισμένων, διαφόρων περιοχών, που βρέθηκαν σε φαρμακείο του Λαυρίου. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Ιδρύματος θα αναζητήσει και θα απαιτήσει την απόδοση κάθε διοικητικής και ποινικής ευθύνης προς κάθε κατεύθυνση.

Το ΙΚΑ- ΕΤΑΜ σε σχέση με τους ασφαλισμένους τα βιβλιάρια των οποίων ευρέθησαν να εμπλέκονται στην υπόθεση, έδωσε εντολή να επιβληθούν οι κυρώσεις, κατά τα προβλεπόμενα από τις αντίστοιχες διατάξεις. Αναφορικά με τα φαρμακεία, η διοίκηση ζήτησε να εξετάσει το σύνολο της συνταγογράφησης όλων των ιατρών και τα στοιχεία επεξεργασίας όλων των φαρμακείων του Λαυρίου και κίνησε τη διαδικασία επιβολής κυρώσεων στο εμπλεκόμενο φαρμακείο. Σε σχέση με τις δραστηριότητες του προσωπικού του Ιδρύματος, ιατρικού και διοικητικού προσωπικού, διατάχθηκε ΕΔΕ για τη διερεύνηση και εξέταση κάθε πτυχής της υπόθεσης.