Skip to main content

Εισαγγελική παρέμβαση για το λουκέτο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας

Προκαταρκτική έρευνα για το λουκέτο που σημειώθηκε την Τρίτη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, Στυλιανός Κωσταρέλλος, την ώρα που οι γιατ
Προκαταρκτική έρευνα για το λουκέτο που σημειώθηκε την Τρίτη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, Στυλιανός Κωσταρέλλος, την ώρα που οι γιατροί προειδοποιούν με νέο κλείσιμο του νοσοκομείου στην αυριανή εφημερία. Με την παρέμβασή του, ο κ. Κωσταρέλος ζητά να διερευνηθεί αν υπήρξε κίνδυνος για την υγεία των πολιτών που απευθύνθηκαν την Τρίτη στο Π.Γ.Ν. Λάρισας για να εξυπηρετηθούν, αλλά δεν τα κατάφεραν, λόγω της κινητοποίησης των γιατρών. Από την πλευρά τους, πάντως, οι γιατροί ξεκαθαρίζουν ότι είχαν ενημερώσει την Εισαγγελία για τα προβλήματα τα οποία δημιουργεί στο νοσοκομείο η περικοπή, από την κυβέρνηση, των κονδυλίων που προορίζονται για την πληρωμή των εφημεριών των γιατρών.

Προσθέτουν, εξάλλου, ότι παρά το γεγονός πως δεν αμείβονται, δεν πρόκειται να αφήσουν κανένα πολίτη με σοβαρό πρόβλημα υγείας, χωρίς περίθαλψη. Πάντως, οι γιατροί προσανατολίζονται σε νέο κλείσιμο του Π.Γ.Ν. Λάρισας και την αυριανή εφημερία, εάν το υπουργείο Υγείας δεν δώσει λύση στο ζήτημα που έχει ανακύψει με το εφημεριακό κονδύλι. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των γιατρών αναβάλλονται όλα τα τακτικά χειρουργεία, τα ραντεβού με τα εξωτερικά ιατρεία και εξυπηρετούνται μόνο τα υπερ-επείγοντα περιστατικά.