Skip to main content

Ειδικό ταμείο στο Κόσοβο για την ενσωμάτωση Σέρβων

Η κυβέρνηση του Κοσόβου έλαβε απόφαση για τη δημιουργία ειδικού ταμείου για την ενσωμάτωση των Σέρβων στο βόρειο Κόσοβο και θα διαθέσει για το σκοπό αυτό πόρους ύψους 5 εκατ.ευρώ.
Η κυβέρνηση του Κοσόβου έλαβε απόφαση για τη δημιουργία ειδικού ταμείου για την ενσωμάτωση των Σέρβων στο βόρειο Κόσοβο και θα διαθέσει για το σκοπό αυτό πόρους ύψους 5 εκ. ευρώ.

Σε κυβερνητική σύσκεψη στην Πρίστινα ανακοινώθηκε ότι οι πόροι θα διοχετευθούν στη βελτίωση των υποδομών στο βόρειο τμήμα της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα και στους δήμους Ζβέτσαν, Λεπόσαβιτς και Ζούμπιν Πότοκ, περιοχές που κατοικούνται κυρίως από Σέρβους, οι οποίοι δεν αναγνωρίζουν τις αρχές της Πρίστινας.

Με τη δημιουργία του ειδικού ταμείου, όπως τονίστηκε στη σύσκεψη, η κυβέρνηση του Κοσόβου προσπαθεί να προωθήσει την επιστροφή των Σέρβων προσφύγων και εκτοπισμένων στο βόρειο τμήμα του Κοσόβου.

Τη σύσταση του ταμείου πρότεινε ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη του συγκεκριμένου τμήματος του Κοσόβου.