Skip to main content

Ειδικές συμφωνίες για 1,7 εκατ. εργαζόμενους στις μικρές επιχειρήσεις

Ποια λύση προωθεί το υπουργείο Εργασίας για τις συμβάσεις στις μικρές επιχειρήσεις με λιγότερα από 20 άτομα εν μέσω των φόβων για την έλευση ατομικών συμβάσεων αλλά και για τις επιχειρήσεις που απασχο
Σε μια ύστατη προσπάθεια να τηρήσει τις δεσμεύσεις του Μνημονίου και παράλληλα να προλάβει τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας φαίνεται να έχει καταλήξει σε ένα νέο είδος επιχειρησιακών συμβάσεων για επιχειρήσεις με προσωπικό κάτω των 20 ατόμων.

Συγκεκριμένα, δίνεται η δυνατότητα στους επιχειρηματίες της παραπάνω κατηγορίας να συνάπτουν «συμφωνίες ειδικών συνθηκών» με τους εργαζόμενους, με κατώτατο πλαφόν τα 740 ευρώ της εθνικής συλλογικής σύμβασης. Οι εν λόγω συμφωνίες θα έχουν διάρκεια ενός έτους και δυνατότητα ανανέωσης για ακόμα ένα χρόνο. Η παραπάνω πρόταση αφορά περίπου 1,7 εκατ. εργαζομένους στη χώρα μας.

Η Λούκα Κατσέλη έχει καταθέσει αντίστοιχη πρόταση επιχειρησιακών συμβάσεων και για τις επιχειρήσεις με προσωπικό  λιγότερο από 50 υπαλλήλους και οι οποίες απασχολούν συνολικά περίπου 2 εκατ. εργαζόμενους.