Skip to main content

Είδε... κόκκινο και αφηνίασε ο ΠΑΟΚ

Πρώτη αποστολή εξετελέσθη... Ο ΠΑΟΚ, όντας κυνικός και απόλυτα αποτελεσματικός, νίκησε 0-3 τον Ολυμπιακό Βόλου και πάει με άριστη ψυχολογία την Τετάρτη να επαναλάβει την επιτυχία του και με τον... Πει
Πρώτη αποστολή εξετελέσθη... Ο ΠΑΟΚ, όντας κυνικός και απόλυτα αποτελεσματικός, νίκησε τον Ολυμπιακό Βόλου και πάει με άριστη ψυχολογία την Τετάρτη να επαναλάβει την επιτυχία του και με τον... Πειραιώς, τούτη τη φορά για το Κύπελλο.

Η ενωμένη αριστερά... πτέρυγα του Δικεφάλου, ήτοι οι Λίνο και Βιεϊρίνια, έγειρε την πλάστιγγα και διαμόρφωσε ήδη από το πρώτο ημίχρονο το 0-2, ενώ ο Σαλπιγγίδης διάλεξε τον δύσκολο τρόπο για να διαμορφώσει το 0-3 και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην ασπρόμαυρη επικράτηση.

Ο Μάκης Χάβος αποφάσισε τελικά να προστατεύσει τον Βλάνταν Ιβιτς και προτίμησε να παρατάξει την ομάδα του σε διάταξη 4-4-2, με τον Κουτσιανικούλη στα δεξιά και τους Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη στη γραμμή κρούσης.

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, δεν άσκησε την απαραίτητη πίεση στον άξονα και δεν κατόρθωσε να επιβάλει τον ρυθμό του, καθώς οι Τσουκαλάς, Λίνο, Βιεϊρίνια και Κλάους ήταν εκτός κλίματος στο πρώτο τέταρτο. Οι γηπεδούχοι επισκέφτηκαν την εστία του Χαλκιά, δια ποδός Καπετάνου, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 21΄. Ο Γκαρσία εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μόνχε έριξε άτσαλα τον Σαλπιγγίδη πάνω στον Γιακούποβιτς, ο Σέρβος τερματοφύλακας έπεσε εντός εστίας και, στη συνέχεια της φάσης, ο Λίνο σούταρε με δύναμη στην ανυπεράσπιστη εστία για να ανοίξει το σκορ και να αφιερώσει το γκολ στους 5.000 ασπρόμαυρους οπαδούς που έστησαν το δικό τους πάρτι. Από εκεί και έπειτα, ο Ολυμπιακός Βόλου ενέτεινε την πίεση στα καρέ του Δικεφάλου και απώλεσε σωρεία ευκαιριών. Τρεις φορές ο Καπετάνος, δύο φορές ο Σανκαρέ, μία ο Μόνχε και μία ο Ζαραδούκας απείλησαν τον Χαλκιά, αλλά εκείνος, με τη βοήθεια της τύχης, διατήρησε το απόρθητο της εστίας του.

Ωσπου στο 43΄, ο μοναδικός παίκτης του ΠΑΟΚ που έχει την ικανότητα να κρίνει ένα παιχνίδι με μία προσωπική ενέργεια, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, με μία ενέργεια και ένα σουτ-σπεσιαλιτέ έξω από την περιοχή έκανε το 0-2 και απλοποίησε την υπόθεση-νίκη.
Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός του Ολυμπιακού Βόλου έπεσε, αν και ο Καπετάνος λίγο έλειψε να ξαναβάλει την ομάδα του στο παιχνίδι στο 53΄, με τον Χαλκιά να μπλοκάρει το συρτό σουτ του Ελληνα μέσου με δεύτερη προσπάθεια κι ενώ ενδιάμεσα η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι. Ο Χάβος προσπάθησε, με την είσοδο του Ιβιτς αντί του Αθανασιάδη, που δε βρέθηκε σε καλή μέρα, να βοηθήσει την ομάδα του να πάρει το κέντρο, κατά το κοινώς λεγόμενο, ενώ η αναιμική παρουσία του Τσουκαλά, πέραν του προβληματισμού που του δημιούργησε ενόψει Καραϊσκάκη, τον ανάγκασε να επιστρατεύσει τον Μπαλάφα.

Το χέρι του Ζαραδούκα στο 78΄ σήμανε, επιτέλους, το πρώτο φετινό πέναλτι για τον ΠΑΟΚ, αλλά ο Σαλπιγγίδης, που ανέλαβε την εκτέλεση, νικήθηκε από τον Γιακούποβιτς . Ο “Σάλπι”, όμως, κρατούσε το καλό για το τέλος και με άψογο πλασέ, έπειτα από την υπέροχη πάσα του “Μούσλι”, που επέστρεψε σε δράση, έκανε το τελικό 0-3.

Πλέον, το ενδιαφέρον στρέφεται στον έτερο εγχώριο θεσμό, το Κύπελλο, αλλά ο αντίπαλος θα είναι πάλι... Ολυμπιακός. Ο ΠΑΟΚ, με οδηγό την περσινή κυριαρχία και τη φετινή παρουσία του στην πρώτη ώρα αγώνα στο Καραϊσκάκη, μπορεί να πάρει αποτέλεσμα που θα του δίνει αβαντάζ ενόψει της ρεβάνς της Τούμπας. Ας ελπίσουμε ότι τα ατού της ομάδας θα είναι σε καλύτερη κατάσταση και, με την... τύχη σε ανάλογη μέρα με τη χθεσινή, ο ΠΑΟΚ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Αρκεί να το πιστέψει...