Skip to main content

EgyptAir: Τα συντρίμμια δεν ανήκουν στην μοιραία πτήση

Τα αντικείμενα που εντοπίστηκαν χθες δεν ανήκουν στο μοιραίο αεροσκάφος, αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι ήταν της πτήσης 804.

Συνεχίζονται οι έρευνες από πέντε χώρες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της EgyptAir που έπεσε χθες τα ξημερώματα μεταξύ Κρήτης και Αιγύπτου.

Τελικά τα αντικείμενα που εντοπίστηκαν χθες δεν ανήκουν στο μοιραίο αεροσκάφος, αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι ήταν της πτήσης 804.

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της EgyptAir Αχμέτ Αντέλ επιβεβαίωσε στο τηλεοπτικό κανάλι CNN ότι τα αντικείμενα που πιθανολογούνταν νωρίτερα ότι ανήκουν στο αεροσκάφος δεν ανήκουν σε αυτό.

Οι ελληνικές αρχές είχαν ανακαλύψει σωσίβια και αντικείμενα από πλαστικό να επιπλέουν στη Μεσόγειο, αφού εξαφανίστηκε από τα ραντάρ το αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Κάιρο με 66 επιβάτες και προσωπικό.

«Διορθώνουμε το λάθος στην ανακάλυψη των συντριμμιών γιατί αυτό που αναγνωρίσαμε δεν ανήκει σε τμήμα του αεροσκάφους μας, οπότε η έρευνα και διάσωση συνεχίζονται», είπε ο Αντέλ στο κανάλι.

Στο μεταξύ, οι εικόνες των δορυφόρων από το σημείο της εξαφάνισης του αεροσκάφους δεν δείχνουν σημάδια έκρηξης στον αέρα, ανέφερε αργά το βράδυ της Πέμπτης το Reuters επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους από «πολλούς οργανισμούς».

Οι αξιωματούχοι, οι οποίοι μίλησαν υπό το καθεστώς της ανωνυμίας στο πρακτορείο, έκαναν λόγο για προκαταρκτική εξέταση των εικόνων.

Επανέλαβαν επίσης ότι οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν τα σενάρια της μηχανικής βλάβης, της τρομοκρατίας ή κάποιας εσκεμμένης ενέργειας από την πλευρά του πληρώματος.

Το αεροπλάνο εκτελούσε την πτήση MS804 από το Παρίσι στο Κάιρο, όταν χάθηκε από τα ραντάρ πάνω από τη Μεσόγειο τα ξημερώματα, μισή ώρα πριν προσγειωθεί στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα. Στο αεροπλάνο επέβαιναν 66 άνθρωποι.