Skip to main content

Εγνατία Οδός: Προς ριζική ανασύνθεση του διοικητικού συμβουλίου

Γιατί θα αλλάξει μέσα στον Απρίλιο η σύνθεση του εξαμελούς διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας. Τι θα γίνει με Αντωνούδη και Κολλιόπουλο.

Ριζική ανασύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της Εγνατίας Οδού Α.Ε. θα γίνει εντός του Απριλίου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Voria.gr.

Στο εξαμελές διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, θα τοποθετηθούν καθ’ υπόδειξη του ΤΑΙΠΕΔ, τρία νέα μέλη προκειμένου να βοηθηθεί εισέτι περαιτέρω η διαδικασία παραχώρησης του οδικού άξονα, καθώς στόχος είναι μετά το καλοκαίρι, πιθανότατα τον Σεπτέμβριο, να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές από τα ενδιαφερόμενα σχήματα.

Από τις αρχές Μαρτίου, η θέση του διευθύνοντος συμβούλου στο δ.σ. της Ε.Ο.Α.Ε. χηρεύει, μετά την παραίτηση της κ. Ρίας Καλφακάκου, την οποία προσωρινά αναπληρώνει ο πρόεδρος κ. Απόστολος Αντωνούδης.

Ο τοπογράφος μηχανικός κ. Αντωνούδης θα παραμείνει ως ο άνθρωπος που θα συνεχίσει να σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος του μάνατζμεντ της εταιρείας, καθώς στο νέο δ.σ. θα διατηρήσει οπωσδήποτε τη θέση του ενώ πιθανό είναι, να έχει τόσο θέση προέδρου όσο και διευθύνοντος συμβούλου.

Επίσης, στο νέο δ.σ., θα παραμείνει ο νυν εντεταλμένος σύμβουλος κ. Γιώργος Κολλιόπουλος, ο άνθρωπος που ούτως ή άλλως είχε επιλεγεί από το ΤΑΙΠΕΔ, για να υποστηρίξει την προσπάθεια της παραχώρησης, σε μία περίοδο που οι αβεβαιότητες και οι εκκρεμότητες για την επίτευξη αυτού του σκοπού ήταν πολύ μεγαλύτερες απ’ ότι σήμερα.

 Σε ένα τόσο ολιγομελές διοικητικό συμβούλιο, εύκολο είναι να γίνουν κάποιες υποθέσεις για το ποιοι φεύγουν, αλλά ακόμη δεν είναι κάτι βέβαιο, ούτε φυσικά υπάρχουν ονόματα ανακοινώσιμα για τα νέα μέλη.