Skip to main content

Εγνατία Οδός- εργαζόμενοι: Και απεργία και αναζήτηση λύσης

Στη γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι επιβεβαίωσαν την απόφαση για απεργία αύριο και ζητούν μετάθεση των διαγωνισμών για τους σταθμούς διοδίων.

Την απόφασή τους να πραγματοποιήσουν την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, αύριο Πέμπτη 11 Μαΐου, επιβεβαίωσαν οι εργαζόμενοι της Εγνατίας Οδού Α.Ε., στη σημερινή γενική συνέλευση που διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες.

Η απόφαση λήφθηκε κατά πλειοψηφία αλλά επίσης οι εργαζόμενοι συμφώνησαν να ζητήσουν από την διοίκηση της εταιρείας, να αναβάλει τους διαγωνισμούς που είναι προγραμματισμένοι για αύριο, για την επόμενη εβδομάδα, ώστε στις ημέρες που θα μεσολαβήσουν να αναζητηθεί μία συμβιβαστική πρόταση για τα ζητήματα που αφορούν το μέλλον της Εγνατίας Οδού Α.Ε.

Σημειώνεται ότι με την αυριανή απεργία των εργαζομένων δεν θα διεξαχθεί, για πέμπτη φορά (σ.σ. δεύτερος διαγωνιστικός γύρος), ο διαγωνισμός για την κατασκευή σταθμού διοδίων στη Θεσσαλονίκη, επί της Εγνατίας Οδού στο ύψος του Ωραιοκάστρου, ενώ δεν θα γίνει και ο διαγωνισμός για σταθμό διοδίων στην περιοχή της Ασπροβάλτας.

Ο υπουργός Υποδομών κ. Σπίρτζης, στη συνάντηση που είχε με τους εργαζομένους την Δευτέρα 8/5, τόνισε ότι η κατασκευή των επιπλέον σταθμών διοδίων αποτελεί δέσμευση έναντι των δανειστών και για το λόγο αυτό τα έργα θα υλοποιηθούν. Η κατασκευή των πρόσθετων σταθμών διοδίων(ήδη 4 σταθμοί έχουν ανατεθεί προς κατασκευή), επιπλέον έξι τον αριθμό, έχει συμπεριληφθεί στα μέτρα της συμφωνίας του νέου/συμπληρωματικού μνημονίου που θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση.