Skip to main content

Εγκρίθηκε η εξαγορά του τομέα παγωτού της ΕΒΓΑ από Ελαΐς

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού άναψε το πράσινο φως για την εξαγορά του τομέα εμπορίας, διάθεσης και προώθησης παγωτού της ΕΒΓΑ από την Ελαΐς Unilever Hellas με την επιβολή διορθωτικών μέτρων.
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού άναψε το πράσινο φως για την εξαγορά του τομέα εμπορίας, διάθεσης και προώθησης παγωτού της ΕΒΓΑ ΑΒΕΕ από την Ελαΐς Unilever Hellas AE με την επιβολή διορθωτικών μέτρων.

Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, στη συνεδρίασή της, αποφάσισε την έγκριση της εξαγοράς υπό τους κάτωθι όρους και προϋποθέσεις (διορθωτικά μέτρα), προκειμένου να εξασφαλιστεί η συμμόρφωση με σχετικές δεσμεύσεις/τροποποιήσεις που προτάθηκαν και έγιναν αποδεκτές από την Επιτροπή:

- Να τροποποιηθούν κατά τέτοιο τρόπο οι συμβάσεις συνεργασίας (διανομής) και χρησιδανείου των ψυγείων της εξαγοραζόμενης εταιρίας, οι οποίες μεταβιβάζονται στη νέα οντότητα, ώστε να αρθούν οι προβλεπόμενοι σε αυτές όροι αποκλειστικότητας.

- Να μειωθεί από 3 σε 1 έτος η διάρκεια της ισχύος της ρήτρας «μη άσκησης ανταγωνισμού» (Non Competition), η οποία επιβάλλεται στην εξαγοραζόμενη σχετικά με την παρασκευή, εμπορία, διάθεση, διανομή και προώθηση επώνυμου παγωτού σε συνεργασία με τρίτα μέρη.