Skip to main content

Εγκρίθηκε η εισήγηση του ΥΠΟΙΚ για τη στελέχωση του ΝΣΚ

Tο Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε εισήγηση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τη θέση του προέδρου και των δύο αντιπροέδρων του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

ΤοΥπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τηνεισήγηση του υπουργού Οικονομικών,Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τη θέσητου προέδρου και των δύο αντιπροέδρωντου Νομικού Συμβουλίου του Κράτους(ΝΣΚ).


Συγκεκριμένα,ο κ. Παπακωνσταντίνου για τη θέση τουπροέδρου πρότεινε τον Νομικό Σύμβουλοτου Κράτους, Φωκίωνα Γεωργακόπουλο, καιγια τις δύο κενές θέσεις αντιπροέδρωντους Νομικούς Συμβούλους του Κράτους,Βλάση Ασημακόπουλο και Βασίλειο Σουλιώτη.


ΟΦωκίωνας Γεωργακόπουλος, τρίτος κατάσειρά αρχαιότητας Νομικός Σύμβουλος,υπηρετεί ως Νομικός Σύμβουλος στοΥπουργείο Δικαιοσύνης.


Στηθητεία του στο Ν.Σ.Κ. από το 1974 μέχρισήμερα έχει υπηρετήσει μεταξύ άλλωνστα Υπουργεία Μεταφορών, ΕθνικήςΟικονομίας, Οικονομικών, Εξωτερικών,Οικονομίας και Οικονομικών, Δικαιοσύνης.


Είναιάριστος γνώσης της αγγλικής και γαλλικήςγλώσσας και των ευρωπαϊκών θεμάτων,είχε ασκήσει παράλληλα καθήκοντα τηνπερίοδο 1978-1980 σε θέματα προσαρμογής τουελληνικού Δικαίου προς το ΚοινοτικόΔίκαιο στο γραφείο του αρμόδιου Υπουργού,υπηρέτησε το 1991 στο Γραφείο ΕΟΚ τηςΚεντρικής Υπηρεσίας του Ν.Σ.Κ. και το2001 ορίστηκε αναπληρωτής του προέδρουως αντιπρόσωπος της ελληνικής Κυβέρνησηςστο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


ΟΒλάσης Ασημακόπουλος είναι νυν ΝομικόςΣύμβουλος στο Υπουργείο Οικονομίας,Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας καιδεύτερος κατά σειρά στην επετηρίδα τωνΣυμβούλων.


Έχειυπηρετήσει μεταξύ άλλων στα ΥπουργείαΕθνικής Οικονομίας, Γεωργίας, στο ΓενικόΛογιστήριο του Κράτους, στη Βουλή τωνΕλλήνων, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίαςκαι Ενημέρωσης, στη Γενική ΓραμματείαΒιομηχανίας, στο Εθνικό ΜετσόβειοΠολυτεχνείο και στην κεντρική υπηρεσίατου Ν.Σ.Κ. Ο Βασίλειος Σουλιώτης υπηρετείως Νομικός Σύμβουλος στο ΥπουργείοΟικονομικών και είναι έβδομος κατάσειρά αρχαιότητας.


Απότο 1974 που διορίστηκε στο Ν.Σ.Κ. έχειυπηρετήσει μεταξύ άλλων στα ΥπουργείαΕμπορικής Ναυτιλίας, Γεωργίας, Εργασίας,ΠΕΧΩΔΕ, στο Ταμείο Παρακαταθηκών, στηΓενική Γραμματεία Τουρισμού, στη ΓενικήΓραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας,στο Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού, στο ΙΚΑκαι στην κεντρική υπηρεσία του Ν.Σ.Κ.